Orman Mühendisi Osman Bayır, Ağaçlandırma Şube Müdürü Mehmet Ali Çelebi ve Eceabat Orman İşletme Şefi Işıl Karademir Güneş katıldı. Marmara Bölgesi Islah Zonun’da yer alan Kızılçam Tohum Meşcereleri’nin genetik üstünlüğü test edilmiş en üstün fertlerinden kurulan 188 Ulusal kayıt numaralı Genotipik Tohum Bahçesi’nin kozalakları Bölge Müdürü nezaretinde toplandı.
Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, “Bu bahçede topladığınız tohumlar bizim için çok kıymetlidir. Genetik üstünlüğü test edilmiş plus ağaçlardan oluşturulan bu bahçenin tohumlarıyla Endüstriyel Ağaçlandırmalar yapıyoruz. Bu tohumlardan normal ormanlardan topladığımız tohumlara göre %25-30 daha fazla kazanç elde edeceğiz. Dolayısıyla buradaki her bir kozalağı toplamak gerekmektedir. Sizlerden kozalakları toplarken önce kendi güvenliğinize dikkat etmenizi, sonrada ağaçlardaki bütün kozalakları zayi etmeden toplamanızı istiyorum” dedi.
Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırlarındaki Davutbey Çiftliği mevkiinde kurulu tohum bahçesinde yaklaşık 10 ton kozalak hasat edilecek olup, bunlardan da 500 Kg. tohum elde edilecek.
 


Kaynak: Haber Merkezi