Yahya Çavuş Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda, öğrencilerin doğayla içi içe olabilmesi amacıyla okul bahçesinde bulunan bir alana hobi bahçesi kuruldu. Minik öğrenciler bahçeye çeşitli sebze ve meyve fideleri dikecekler.
 
Okul bahçesinde bulunan alanda hobi bahçesi olarak düzenleme yapmak istediklerini belirten okul müdürü Ali Demirdağ’ın talebini değerlendiren Başkan Özacar, okulun hobi bahçesi projesine destek verdi.
 
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla, engelli çocukların enerjilerini toprağa vererek rahatlayacağı hobi bahçesi hazırlandı.
 
“Engelli yurttaşlarımıza onların engelini hissettirmemek, engelsiz bir yaşamı hep birlikte kurmayı herkes kendine bir görev kabul etmelidir” diyen Başkan Özacar, yerel yönetim olarak engelli vatandaşların daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri ve yaşam kalitelerinin arttırılması için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.
 
Yahya Çavuş Görme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Ali Demirdağ, “Amacımız engelli öğrencilerimizi tarımla rehabilite etmek, onların sosyal gelişimlerine ve eğitimlerine destek olmak ve kendi ürünlerini elde etmelerini sağlamak. Hobi bahçesinin öğrencilerimizin gelişimine yararı olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi