Kordon’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde, ilde bulunan okullardaki öğrenci gruplarının sahnelediği dans gösterileri heyecanla seyredildi. Halk Bahçesi’ndeki çeşitli etkinliklerde ise Çanakkale Belediyesi Tahta At Çocuk Şenliği kapsamında düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99.yıldönümünde Çanakkale içerisinde düzenlenen etkinlikler ile tüm çocuklar bayramı kutladı. Aileleri ile vakit geçirerek, günü coşkuyla kutlayan çocuklar Halk Bahçesi’nde ve Kordon boyunda düzenlenen etkinliklerde bayramın tadını çıkardı. Halk Bahçesi’nin tümünü kapsayan alanda ilde bulunan okul, kreş, dernek ve platformların stant açarak çocukların eğlenmesini amaçlayan etkinliklerin içerisinde; yüz boyama, dans, yarışma, saç tasarım, el baskısı gibi faaliyetler gerçekleşti. Karnaval havasında gerçekleşen etkinliklerde dikkatleri ise çizgi dizi kahramanlarının kostümlerini giyen animatörler çekti. Çocuklarla beraber dans ederek fotoğraf çeken figürler, günün neşesi oldu.
Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği Tahta At Çocuk Şenliği’ne ziyarette bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, burada çocuklarla birlikte sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Tüm stantları gezen Ülgür Gökhan, okulların yapmış oldukları deneylere de katıldı. Günün anlamına ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökhan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bütün Çanakkale halkına ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki yurttaşlarımıza kutlu olsun. Çok önemli bir bayram çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılması ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk’ün bayram ilan ettiği ve aynı zamanda çocuklara hediye ettiği bir gün. Dolayısıyla, egemenlik milletindir diye bir düstur var. Gerçekten de parlamenter sistemde yani halkın temsilcilerinin oluşturduğu bir mecliste, ülkenin yönetimi ve ülkenin yararına olacak yasaların çıkarılması ve halkın temsilcilerinin bir arada, ülkenin geleceği ile ilgili kararların alması son derece önemli. Biliyorsunuz, meclisimizin bir diğer adı da Gazi Meclis. Çünkü meclis kurulduktan sonra İstiklal Savaşı tamamlanmıştır. Meclis 1920’de açıldı. İstiklal Savaşı 1922’de sonuçlandı. Dolayısıyla ülkenin bağımsızlık mücadelesinin verildiği dönemde açık olan, bu dönemde ön alan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında ve elbette ki başkomutanlığında, ülkenin bağımsızlığını kazandığı süreçte görev yapmış, göreve başlamış bir meclis. Biz bundan dolayı milletin egemenliğini ifade eden parlamentonun, meclisinin üstünlüğünü savunuyoruz ve parlamenter sistemi savunurken de bunu öne alıyoruz. Tek adam rejimi değil, parlamenter demokrasi rejimini savunuyoruz. Bu yüzden bugün bizim için çok anlamlıdır. Herkesin bayramı kutlu olsun” dedi.
Çanakkale’de tüm gün süren etkinliklerle çocuklar unutulmaz bir gün yaşayarak, bayramın tadını çıkardı.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN