Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl ikincisi gerçekleşen Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali’ne Azerbaycan, Makedonya, Ukrayna, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kazakistan, Osetya, KKTC, Bulgaristan, Sırbistan, Moldova, Gürcistan ve Kırgızistan başta olmak üzere Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’dan 21 grupta yüzlerce çocuk katılıyor.  Yerel halk danslarını, 2. Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali etkinlikleri kapsamında sergileyerek Troya’yı renklendirecek olan çocuklar, geçtiğimiz Pazar günü Çanakkalelilerle buluştu. Festivalin başlangıcı kortej yürüyüşü ile başladı. Golf Çay Bahçesi önünden yürüyüşe geçen guruplar, kıyafetleri ve ülke bayraklarıyla kordonda rengarenk görüntüler oluşturdu. Havanın da güzel olması dolayısıyla çok sayıda Çanakkaleli gezmek için çıktığı kordondaki kortej yürüyüşüne eşlik etti.

Kordondaki yürüyüşün ardından dansçılar, Morabbin Parkı’ndaki Çağlar Kaynak Basketbol sahasında mini bir gösteri sundu. Ülkelere ait gruplar yerel halk danslarından kısa kesitleri Çanakkaleliler için sundu. Yüzlerce kişi mini gösteriyi beğeniyle izlerken alkışlarıyla da büyük destek oldu. Gösterinin sunuculuğunu da yapan ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, “Festival boyunca halk dansları toplulukları çatısı altındaki çocuklar, eğitmenler ve katılımcılar zengin Anadolu kültürünün, barış ve sevginin önemli bir boyutunu teşkil eden bölgenin kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayacak, bu büyük buluşma ile farklı kültürlere mensup çocuklar arasındaki sevgi ve dostluk temelleri atılacaktır” dedi.

Festival kapsamında dans grupları farklı ilçelerde gösterilerini sundu. 2. Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali, yarın (23 Nisan Salı ) saat 19:30’da kordonda Halk Dansları Gala Gösterisini sunacak.

Dilvin ALTIKARDEŞ