TÜBİTAK tarafından desteklenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Cumhuriyet Ortaokulu’nda açıldı. Fuarda öğrenciler tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından onaylanan 23 proje beğeniye sunuldu.

Her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkarak açılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı, yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerin üzerindeki baskı kaldırılarak "her fikir değerlidir" ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek yapılacak olan her türlü projeyi fuar kapsamında değerlendiriliyor. Öğrencilere hipotez geliştirme ve hipotezlerini test etme imkanı sağlamayı amaçlayan programla aynı zamanda okullarda hiçbir masraf yapılmadan, sadece okulun imkanları kullanılarak bir bilim fuarı gerçekleştirilebileceği fikrini hayata geçirmek isteniyor. Bu programa katılan Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında onaylanan 23 projesini okulda düzenlenen fuarda beğeniye sundu.

Okulda gerçekleşen etkinliğe İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bünyamin Uruç’un yanış sıra okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında onaylanan 23 proje katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi. 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programına her yıl katıldıklarını ifade eden Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Seda Kösem etkinlikle ilgili verdiği bilgide; “4006 TÜBİTAK bilim fuarında da proje yürütücüsüyüm. Ekim ayında TÜBİTAK’a gönderilerek kabul edilen 23 projemizi okulumda sergiliyoruz.  TÜBİTAK bize 6 bin lira proje parası gönderiyor. O 6 bin liraya biz bu fuarı oluşturduk. Bu fuara her yıl katılıyoruz. Bu konuda okulumuz tecrübeli” dedi.

Gülçin AKIN