Turan burada yaptığı konuşmada yerel seçim ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan, Karabiga’da eski belediye başkanının devir teslim için gelmediğini eleştirerek; “Biz göreve nasıl başlanacağını da nasıl bırakılacağını da iyi bilen insanlarız. Ben şehrin vekiliyim, beş sene de vekilim burada. CHP’si, İYİ Parti’si tüm belediye başkanlarını tek tek arayıp, sayın başkan, seçim geride kaldı, telefonum bu bize düşen bir şey varsa, halk için baş tacı deyip, tebrik ettim. Bize yakışan bu. Biz savaş yapmıyoruz ya, biz siyasi yarış yapıyoruz” dedi.

2019 yerel seçimlerdin ardından Karabiga’da seçimi kazanan Cumhur İttifakı adayı AK Partili Ahmet Elbi’ye tebrik ziyaretinde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, burada Karabigalı vatandaşlara seslendi. Konuşmasında, dikkatleri seçim sonrasında yaşananlara çeken Turan, daha çok çalışacaklarını ve bir diğer seçimde oylarını daha da arttıracaklarını söyledi. Turan, ”Seçimler bitti hemen arkasından malum görevlerimiz için bir küçük İngiltere programı yaptık genel merkezimiz adına. Ardından Almanya’ya geçtik bir başka toplantıya katıldık. İstanbul Ankara programlarımızı yaptık. Sonrasında Çanakkale’mize geldik. İlçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, kazanamayan başkan adaylarımızla ayrı toplantılar yaptık. MHP ve AK Parti teşkilatlarını ziyaret ettik. Ardından ilk iş olarak Biga’ya geldik ve Fatih İlkokulu’nun temelini attık. Onun ardından hem MHP’nin hem AK Parti’nin teşkilatlarının ziyaret ettik. Oradan da ilk iş olarak Karabiga’mızın hayırlı olsun ziyareti için yüzde 58 gibi büyük bir farkla seçen milletimize teşekkür etmek için aranıza katıldık” diyerek konuşmasına başladı.”

“MİLLET BİZE BİR ŞEY SÖYLEDİ”
 “Seçimlerde sık sık bir arada olduk. Seçimlerde süreci beraber değerlendirdik. Güvendiğimiz sevdiğimizin bir belediye başkan adayımız ve teşkilatımız vardı” diyen Turan, ”Cumhur ittifakıyla beraber bu bölgeye en çok AK Belediyecilik yakışır dedik ve hamdolsun milletimiz de bize sahip çıktı. Bölgemizdeki en yüksek oy oranlarından bir tanesiyle beraber seçimi almış olduk. Lâpseki yüzde 56, Karabiga yüzde 58, bunlar büyük oranlar. Bundan sonra şımarmak bir yana daha çok çalışacağız. Daha çok başımızı yere eğeceğiz. Daha çok sorumluluğumuzu kuşanarak beş yılın çok çabuk geçeceğine inanarak, beş yılın bitiminde daha büyük oy farkıyla başarı almak için çalışacağız. Çünkü millet doğru yapana da yanlış yapana da ayar veren bir millet. Bu millet aziz bir millet. Bir sarraf terazisi gibi iyileri kötüleri ölçen bir millet. Bugün Türkiye’mizin her tarafında yüzde 53 gibi bir oy oranı aldık. Ama simgesel anlamı olan İstanbul, Ankara gibi MHP için Adana, Mersin gibi Çanakkale’de Bayramiç, Çan gibi yerlerin oyumuz artsa da kazanamayarak millet bize bir şey söyledi; ‘Yanlış yapmayın tedbir alın, 2023’de yanınızdayım’ dedi. ‘Yanlış yaparsanız, tedbir almazsanız 2023’de de kulağınızı çekerim’ dedi. Bu millet irfan sahibi bir millet” ifadelerini kullandı.

“BERABER YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Turan şöyle devam etti; “Biz hep sandığa güvenen bir milletiz. AK Parti’nin bir hatası varsa bu hatayı yapmamak üzere tedbir alacak kardeşim. Asla bizim başarısızlığımıza mazeret üretme hakkımız yok. Herkes tedbirini alsaydı, herkes işini iyi yapsaydı bunları yaşamazdık. Biz Biga’yı aldık, Karabiga’yı aldık, Gümüşçay’ı aldık ama sevinemedik, bazı yerleri alamadığımızdan dolayı. Yüzde 53 oy aldık, yüzde 42,5 Çanakkale’nin tümünde aldık. Bunlar büyük oylar ama tam sevinemedik, bundan dolayı. Olanda hayır vardır, göreceksiniz bu süreçte de 17 yıllık iktidarımıza rağmen yani iktidarı yıpratır denmesine rağmen, yolumuza devam ederek, oyumuzu arttırarak tekrar seçim kazanmak çok kıymetli bir iş. 17 yıl geride kalmış, buna rağmen iktidardayız. Bir rahmetli Menderes 10 yıl iktidarda kalmış o da her dönem oyunu azaltarak iktidara gelmiş. Ama biz hamdolsun arttırarak, daha çok ittifakla beraber büyüyerek yolumuza devam ettik. Bize hep ‘Cumhur İttifakı oy kaybedecek’ dediler. Bize hep ‘MHP ile AK Parti kavga edecek’ dediler. Ettik mi, etmedik. İki ayrı partiyiz, iki ayrı genel başkan var tüzük var baş tacı. Ama bayrağımız tek, dertlerimiz tek. O yüzden beraber yürümeye devam edeceğiz inşallah. Bırakın kavga etmeyi, safları sıklaştırmaya devam edeceğiz. Daha çok beraber olacağız. ‘Cumhur İttifakı dağılsın da zayıf hükümetler dönemi olsun’ diyenler şaşıracaklar inşallah. Geçen hafta İngiltere’deki toplantıda kendi konumuz 15 dakikaysa oranın vekilleri bize bir saat Türkiye’yi sordular. Çünkü Türkiye kendi sınırını aşan bir ruha sahip. Türkiye mazlumların duasını alan, etrafı ile ilgilenen bir ruha sahip. Bizim memleketimiz sadece Edirne, Kars değil, büyük bir coğrafyada hatıralarımız var. Bunlar kıymetli işler. O yüzden diyorum ki Cumhur İttifakı’nın aldığı oy çok büyük bir oy, buna sahip çıkacağız. Milletin bu emanetine hep beraber omuz verip daha büyük başarılara imza atacağız.” 

“TÜH DEMEYECEĞİZ, İŞİMİZİ İYİ YAPACAĞIZ”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Ahmet Başkan’a söylüyorum 5 yıl çabuk geçer. Bugün birçok arkadaşımız ‘tüh onu da yapsaydık, bunu da yapsaydık’ diyor kaybedenler için söylüyorum. Tüh demeyeceğiz, işimizi iyi yapacağız, beş sene sonra yüzde 58 nasıl 68 olurmuş onu göreceğiz inşallah. Yaparız bunu. Bu millet bizi seviyor, bunu hepimiz görüyoruz.  Bakın, 17 yıllık AK Parti iktidarında ilk defa Karabiga’yı aldık. Fark göreceksiniz, daha yeni başlıyoruz. Göreceksiniz nasıl hizmet edilirmiş, Karabiga nasıl bölgenin parlayan yıldızı olurmuş, nasıl kendinden daha büyük ilçelerle beldelerle yarışırmış göreceksiniz. Burası güzel bir memleket; sahiliyle, tarihiyle, taş mektebiyle başka bir yer. Buranın nasıl değiştiğini, nasıl güzelleştiğini, yolların, çevrenin, sahilin nasıl olduğunu göreceksiniz. Demokrasi bir erdemdir, az önce sordum üzülerek söylüyorum, eski sayın başkan devir teslime gelmemiş. Bu demokratik terbiyesizliktir. Seçim olana kadar yarışırız sonra bu konuyu kapatırız. Hani halk partisiydi? Hani halkın önünde saygılı olmaktı? Doğru iş gelir buraya, sayın başkan ben kazanamadım sen kazandın. Seni tebrik ediyorum’ der ve giderdi. Başkanımız da gereken hürmeti gösterirdi. Biz bunu yaptık belediyelerde. Ankara’yı gördünüz, o kadar tantanaya rağmen nasıl devir teslim oldu. Üzüldüğüm şu; tüm demokratik nezaketsizliği yapan bunlar. Yeri gelince de en çok bunlar demokratız der, halkçıyız der. Hayır arkadaş; halk burada işte, başkan da burada. Biz göreve nasıl başlanacağını da nasıl bırakılacağını da iyi bilen insanlarız. Ben şehrin vekiliyim, beş sene de vekilim burada. CHP’si, İYİ Parti’si tüm belediye başkanlarını tek tek arayıp, sayın başkan, seçim geride kaldı, telefonum bu bize düşen bir şey varsa, halk için baş tacı deyip, tebrik ettim. Bize yakışan bu. Biz savaş yapmıyoruz ya, biz siyasi yarış yapıyoruz. Yarış bittiği gün, beş sene Karabiga’ya nasıl hizmet edilir buna bakmamız lazım” diye konuştu.

KARABİGA’YA DOĞALGAZ GELİYOR
Karabiga’ya yapılacak olan projeleri sıralayan Turan, şunları söyledi: “Burası bir liman kenti, liman başkanımız burada. Ben balıkçılara bir söz verdim. Sözümüz söz. Ne dediysek o. Şu tebrikler bitsin bir, tarım il müdürü ile beraber resif işlemini hızlandırıyoruz. İki, burada bizim jumbo karides ile ilgili bir iddiamız vardı. Buranın coğrafi tecilini istiyorduk ki bazı sorunlar aşılsın diye. Bölgenin de, jumbo karides ile ilgili Türkiye’nin, dünyanın duyması için bu yasal adımları beraber atacağız. Onun dışında yol meselemiz vardı. Geçen hafta Almanya’da karayolları genel müdür, bölge genel müdürü beraber toplantı yaptık. Beraber zaman geçirdik. Karabiga’yı ezberlettirdik tabiri caizse. Göreceksiniz bu yol herhangi bir yol olmayacak. Yüzde 58 oy veren bu millete layık, sıcak asfaltıyla, bisiklet yoluyla bambaşka bir yer olacak inşallah. Asfalt dök geç değil, estetiğiyle,  çevresiyle, genişliğiyle keyif alacağınız bir yol gelecek.  Bizim bu millete borcumuz var. Bu borcu ödeyeceğiz diyoruz. Hiç aklınıza gelmemiş olmayabilir. Başkanımızla konuştuk. EPDK’da Jülide hanımın da bilgisi dahilinde görüştük toplantılarımızı yaptık. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, hepinize selamı var. Onunla Karabiga’ya doğalgaz gelmesi sürecini başlattık. Asla ezbere vaatte bulunmadık. Daha mazbatayı alalı birkaç gün oldu, daha yeni geliyoruz.  Ama söz almadan gelmedik. Karabiga’nın lisans çalışması onayı verildi. Lisans çalışması onayı demek, buranın doğalgaza kavuşan kanalı demek. Bunun başvurusunu başkanımız takip edecek. Hem Geyikli’ye hem Karabiga’ya bu kararı aldırdık, bundan da büyük onur duyuyorum. Bizi bugün karşılamaya gelen hanımefendilere söylüyorum; kömürdü, odundu, bunlardan kurtarsınlar diye. Ahmet Bey’i sıkıştırın, bu süreci beraber takip edelim. Buraya ne dediysek yapmaya çalışacağız. Bir de istirham ediyorum, takip edelim. Bir minibüsümüz, bir otobüsümüz olsun İstanbul, Şehitlik, Bursa gezilerimizi bütün kadınlarımıza yapalım burada. Belediye demek sadece altyapı, asfalt demek değil bu işin diğer yarısı da üst yapıdır, gönülleri almaktır. Her zaman söyledim; asfaltı altından dökseniz yüzünüz gülmüyorsa, halka tepeden bakıyorsanız hiç kıymeti yok bu işlerin. Hem altyapı yapacağız hem üst yapacağız. Yüzde 58 oy almışsak bizim Karabiga’ya borcumuz var. Ben yarın Ankara’ya dönüyorum, başkan size emanet. Sizler de Allah’a emanet.”

İsmail ŞEN