Ezine Belediyesi 1915 Çanakkale Spor Kulübü Görme Engelliler futsal takımı ile Ezine Yahya Çavuş ortaokulu kapalı spor salonunda empati maçı yaptı.
 
Yapılan empati maçına Ezine kaymakamı Ali İkram Tuna, Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu Çanakkale Görme Engelliler Spor il temsilcisi Akif Telli, 1915 Çanakkale Spor Kulübü başkanı Nuray Işık Telli, 15 Temmuz Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Elif Boztepe, engelli vatandaşlar ve çok sayıda Ezineli vatandaş maç izledi.
 
Maç süresince görme engelli sporcuların performansı engelsizleri aratmadı.  Maçın ardından Ezine kaymakamı Ali İkram Tuna ve Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu Çanakkale Görme Engelliler Spor İl Temsilcisi Akif Telli’den engelli sporları ve Çanakkale’de engelli branşları hakkında bilgi aldı.
 
Kaymakam Tuna, Ezineli olan 15 Temmuz Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü halter sporcusu görme engelli Şafak Koç ile bir süre sohbet etti. 
 
Kaymakam Tuna:“ Bizlere bu akşam çok farklı bir duygu yaşattınız ve Ezine’ye bu akşam renk kattınız sizlerin azim ve mücadelenize bizleri ortak ettiniz. Bizlerde elimizden gelen imkanlarla engellilerimize yardımcı olmaya hazırız” dedi.
 
Başkan Babaoğlu ise:“ Sizlerin azim ve isteği biz bu şekilde de başarırız iradesi mükemmeldi bizlere bu akşam güzel bir ders verdiniz Biz bu akşam farkındalık yapmak, onların var olduğunu göstermek, onlara verdiğimiz değeri göstermek için buradayız. Biz bu kardeşlerimize elimizden geldiği imkanlar çerçevesinde bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Onlar için çok şey yapılması gerektiğine düşünmekteyiz” dedi.
 
1915 Çanakkale Spor Kulübü başkanı Nuray Işık Telli ise Başkan Babaoğlu ve kaymakam Tuna’ya misafirperverliklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Başkan Telli Lapseki, Biga ve Çan Belediyeleri ile yaptıkların maçın ardından Ezine belediyesi ile empati maçı yaptıklarını dile getirerek:“ Bizlerle ortak çalışma yapmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışma yapmaya hazırız dedi.
 
Maçın ardından Kaymakam Tuna ile Başkan Babaoğlu Kulüp Başkanı Nuray Işık Telli ve sporcuları tebrik ederek  çeşitli hediye verdiler ve sporcular ile gecenin anısına fotoğraf çektirdiler.