Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Belediye Meclisi toplantısında AK Partili Tülay Ömercioğlu’nun mikrofonunu kapattırarak konuşturtmaması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor. Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nun, eğer konuşturulsaydı parti içi meseleleri değil, CHP delege seçimlerinde belediye imkanlarının, ekipmanlarının, çalışanlarının kullanılmasını sorgulayacağı yönündeki açıklamalarının basında yer alması sonrası, kadın belediye başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar cevap veren isim oldu.
 
REBİYE ÜNÜVAR’IN AÇIKLAMALARI
Ünüvar sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, “Tülay Hanım, siz bir siyaset insanısınız. O gün mecliste bilerek ve kasıtlı olarak partimizin iç meselelerini gündeme getirdiniz. Başkanımız tarafından sayısını hatırlamadığım kadar, son derece nazik ve ricayla bu konuya devam etmemeniz uyarısının yapıldığının tanığıyım. Her zamanki üslubunuzla devam ettirdiniz ve mikrofonun sesi kapatıldı. Arkadan ayağı kalkmalar ve sizin sıralarınızdan gelen bağrışmalar devam etti. Ben bir kadın olarak size yönelmiş olumsuz bir davranış algısına tanık olmadım. Kadınım duygu sömürüsü size hiç yakışmadı. Olayın yaşandığı günün sabahı şehrin her yerine "şiddete uğradım" afişlerini sindiremedik. Hemen toplattırarak sizi, yanlış bir etiketlemeden biz koruduk. Tülay Hanım, mecliste naklen uyguladığınız bir kaç şiddet türünü hatırlatmak isterim. Çanakkale Belediyesi'nde işe başlamış; eğitimiyle, spor ve sanattaki başarılarıyla kendini ispatlamış, pırıl pırıl bir genç kızı meclis gündemine taşıyarak nefret suçu işlediniz. Ötekileştirdiniz, annesinin partisine işaret ederek adeta sosyal linçe ön ayak oldunuz. Sayenizde o gencecik kız sosyal medyada günlerce linç edildi. Şöyle bir geri dönün bakın ve kendinize acıyın. Belediye başkanımızın eşi hanımefendiye iftira eden de sizdiniz. Son mecliste yaptığınız şovu Çanakkale Halkı'na anlatamayınca 15 gün sonra birden aklınıza gelivermiş:  "ben iç meselelerinize değil, belediye araçlarının ve belediye çalışanlarının parti içi seçimlerde kullanılıp kullanılmadığını soracaktım diye." Bahsini ettiğiniz konu ile ilgili  siyasi başkan yardımcısı olarak  basın açıklaması yaptım. Bunu bildiğinizi biliyorum. Siyasi bir malzeme çıkarabilir miyim diye durup durup gazetelerde, mecliste bize pilav yapacaksınız. Anlaşıldı. Ama buradan size ekmek çıkmaz.Tekrar beyan ediyorum, parti içi seçim mahallinde hiç bir belediye aracı veya imkanı kullanılmamıştır. Hiçbir personel oraya görevli olarak gitmemiştir. Yasaların imkan verdiği şekliyle taşeron çalışanlarımızdan partili olanlar gelip oy kullanmıştır. Zaten seçimler hafta sonu yapılmıştır. Çalışanlarımız da istediği yerde bulunabilme hakkına sahiptir. Söz konusu devlet memurları ise hiçbiri asla ve asla seçim kampanyasına karışmamış ve herhangi bir siyasi propaganda içerisinde yer almamıştır.  Asıl siz AKP etkinliklerinde katılım çok görünsün diye devlet memurlarından yoklama alıp almadığınızı bize anlatın” ifadelerine yer verdi.
 
ÖMERCİOĞLU MEVLANA’NIN SÖZLERİYLE KARŞILIK VERDİ
AK Partili Tülay Ömercioğlu da, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın söylemlerine akşam saatlerinden sosyal medya hesabında cevap vererek şu ifadeleri kullandı; “Belediye Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar hanımefendi uzun süredir şahsımı hedef alan açıklamalarına bir yenisini daha eklemiştir. Sayın Ünüvar’ın malum olay sonrası “rolü” takdire şayandır! Her insan kendine yakışanı yaparmış, sayın Ünüvar da kendisine yakışanı, bir yönüyle verilen “görevini” yapıyor. Yaptığı açıklamalara karşı suskunluğumu koruyacağımı bilmesini isterim, yalnız Mevlana’nın şu sözlerini Ünüvargillere hatırlatmak isterim. “Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum sanar” Anlayana çok doğru bir söz aslında. Yine Mevlana derki; “Ey can! Edep nedir diye arar sorarsan eğer, bil ki, edep her edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül göstermektir!”