İstanbul Off Road Kulübü (İSOFF) tarafından organize edilen Truva’nın antik yollarında, Gelibolu’nun eski yerles¸im yerleri ve tarihi kalıntıların çevresinde, hız ve rekabete açık parkurları, yemyes¸il ormanlar içinde nefes kesen orman etapları ile tamamen trafigˆe kapalı olarak hazırlanan etaplardaki zorlu parkurlarda 4 gün sürecek muhteşem yarış Çanakkale’ye heyecan katacak.
 
Yarışa ilişkin Truva Otel’de düzenlenen basın lansmanına İSOFF Başkanı Erkan Birinci, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Sayman Üyesi Mustafa Kansu, TÜRSAB BYK Başkanı Turgay Kılıç, TÜRSAB BYK Genel Sekreteri Ahmet Çelik, ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer ve ile yarış ekibi katıldı. İSOFF Başkanı ve Yarışın Direktörü Erkan Birinci BAJA TROIA TURKEY’in off-road disiplininde Türkiye’de düzenlenecek ilk uluslararası formatta yarış olduğunun altını çizerek, bu organizasyonla, çeşitli ülkelerden katılan yarışçılara Çanakkale’nin muhteşem doğası ve tarihi dokusu içinde benzersiz bir yarış düzenlediklerini söyledi. Birinci, “Bu organizasyonda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yarış ilk olarak Türkiye’de Uluslararası formatta yapılacak bir yarış. Bizim Kulübümüz 24 yıllık bir kulüp ve işlerin başını çeken bir kulüp. Böyle bir vizyonu biz ortaya koyduk inşallah bu organizasyonu gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
 
ÇATOD Başkanı Derneği Armağan Aydeğer ise bu yarışın Çanakkale’nin tanıtımı ve bilinirliğinin artması konusunda önemli bir adım olduğunu kaydederek, “İlimiz için bölgemiz için etkinliklerin kıymeti çok önemli turizmde her zaman belirttiğimiz gibi dünya genelinde artık deniz kum güneş tarih yeterli ancak bir bölgenin ülkenin turizminin kalkınmasından çok büyük etkileri oluyor.  Dolayıyla İSOFF’u desteklemekten gurur duyuyoruz.  Her zaman desteklemeye de hazırız ” diye konuştu.
 
 
Çanakkale’de 26-29 Ekim tarihleri arasında koşulacak yarışta 4x4 ve 4x2 ralli araçları dışında motosiklet ve ATV’ler de start alacak. Türkiye’den tanınmış otomobil yarışçıları dışında, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, İsrail, Azerbaycan ve İtalya’dan ekipler katılacağı yarışa toplam 34 ralli aracı ve 29 Motosiklet ve ATV kayıt yaptırdı. Otomobil sporları ile ilgilenen kişilerin yakından tanıdığı İtalyan Ralli Art takımı 6 araçlık bir ekip ve kamyonları ile yarışa katılıyor. 1 Prolog ve 12 Özel etaptan oluşan yarışın toplam etap uzunluğu 808 kilometre olacak. Seremonik start kordon boyundaki Truva Atı’nın önünden verilecek organizasyonda, Ralli Merkezi, Servis Alanı ve Seyirci Etabı Kipa Alışveriş Merkezi önünde kurulan özel seyirci etabında yapılacak. Prolog ve seyirci etapları köprü geçişleri ile heyecan ve görsellik dozu arttırılan özel seyirci parkurunda, projektörler altında gece yapılacak. Özel GPS Takip Sistemi ile tüm yarışçılar etaplarda devamlı izlenecek ve acil durumlarda hızlı bir erişim sağlanacak.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT