AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın 6’ncı olağan kongresi İÇDAŞ Kongre Merkezinde partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in de yer aldığı kongreye İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Partili Belediye Başkanları ve AK Parti İlçe Teşkilat Başkanları katıldı.
 
Kongrenin açılış konuşmasının bayrağı Gültekin Yıldız’a devreden Hüseyin Babancanoğlu gerçekleştirdi. 2,5 yıldır Merkez İlçe Başkanlığını yürüttüğünü belirten Babacanoğlu:“ Hepimiz bu davanın birer neferiyiz. Çanakkale'de bir değişimin yaşanması kaçınılmazdı. Biz yine bu davanın arkasında yürümeye devam edeceğiz” dedi.
 
Belediye Başkanı Çanakkale'mizi olumsuz yönde temsil ediyor
AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ise konuşmasında:“ Türkiye'de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Muhasır medeniyetler seviyesine hedeflerimizi koyduk. Demokrasilerde en büyük hakem millettir. Biz milletimizle yan yana yürüyoruz. Ana muhalefet partisi ise milleti karşısına alarak yürüyor. Belediye Meclisinde Tülay Ömercioğlu bir soru sormak istedi ama susturuldu. Biz sadece Belediyenin imkanları delege seçimlerinde kullanıldı mı, kullanılmadı mı? bunu öğrenmek istedik. Eğer Belediyenin imkanları kullanılıyorsa bu bir parti içi mesele değildir. Barışın kentine yakışmayan Belediye Başkanı Çanakkale'mizi olumsuz yönde temsil ediyor. Bir Partinin İl Başkanı Genel Başkanından adalet istiyorsa söyleyecek bir şey yoktur. Hani siz adalet yürüyüşü, adalet kurultayı yapıyordunuz. Hani nerede adalet? Yeni İlçe Yönetimimiz yeri gelirse kapı kapı dolaşacak. Yeri geldiğinde uyumayacak. Yeri geldiğinde ise çocuklarından, ailesinden fedakarlık edecek. Yeni yönetim merkezi alacak” ifadelerini kullandı.
 
CHP’de zorla bayrak değişimi oluyor
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise  Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri öncesi yaşanan delege seçimlerini eleştirdi.
 
Milletvekili Gider, CHP’de bayrak değişiminin zorla olduğunu dile getirerek:“ Bugün bir görev değişimi olacak. CHP’yi görüyoruz bayrak değişimi zorla oluyor. Türkiye tarihinde böyle bir parti yok. Biz bu milletin partisiyiz. Biz bir aileyiz. Biz milletin elini laf olsun diye tutmuyoruz. Biz milletimizle bu sıcaklığı koruduğumuz şekilde bizim başarımız artacaktır. Bakın bütün bu mücadelelerde gezi olaylarını yaşadık. Ne dediler çevreci sorunu dediler. Devletin tırları durdurulup yurt dışına görüntüleri servis edildi . Bunlar yapılırken biz dik durduk. Bizim güvendiğimiz bir adam var, o da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. 15 Temmuz’da gördükki tanktan toptan korkmayan bir lider ve o lidere güvenen bir millet var” dedi.
 
Çanakkale Belediye Meclisi’nin ekim ayında meydana gelen tartışmayı gündeme getiren Milletvekili Gider:“ Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Meclis Toplantısındaki tartışmasına gelecek olursak. Başkan Gökhan kalktı bizim Belediye Meclis Üyemize bağırdı, çağırdı. Mikrofonu kapatmaklar. Sen kendini ne sanıyorsun? Bizim Belediye Başkanımızın bir huyu var. Suyuna gidildiğinde birşey yok ama damarına basılınca değişiyor. Belediye Meclisinde, Bülent Turan’ın Atatürk’e ayyaş dediği iddiaları konuşuluyor. FETÖ'den açığa alınan öğretmenlerin göreve iadesi konuşuluyor. Ama CHP'nin delege seçimlerinde yaşananlar konuşulmuyor. Başkan diyor ki önce uyardım, sonra bağırdım. Daha da dinlemeseydi, salondan da çıkmasaydı ne yapacaktın? Bu nasıl bir laf. Sen ne biçim konuşuyorsun? Çanakkale’yi böyle hakaretlerle tanıtmaya hakkınız yok” şeklinde konuştu.
 
Kendilerinin İl Özel İdare Binası ile ilgili olarak, “ Biz Belediye Özel İdare binasındaki alanları yıkalım, şurayı genişletelim, sen o arkadaki binayı hallet meydan olsun” söyleminde bulunduklarını belirten Milletvekili Gider sözlerini şöyle sürdürdü:“ Ancak iş yapmak da istemiyor. Çanakkale’nin yarını için ne yapabiliriz biz bunu konuşalım. Bu yolda görev yapmış tüm arkadaşlara teşekkür diyorum. Bugün seçilecek olan arkadaşlarımla da şimdiden gurur duyuyorum”

Yeni bir Çanakkale inşa edeceğimize inaniyoruz
Merkez İlçe Başkan Adayı Av. Gültekin Yıldız ise:“ Bizler 15 Temmuz'da iman dolu göğsü ile tanklara, uçaklara kafa tutan, bu aziz milletin bir parçasıyız. Çanakkale olarak ülkemiz için daha iyilerini yapacak güce sahip olduğumuzu biliyoruz. Çanakkale'yi kutuplaştıran, kendisi gibi düşünmeyenleri yok sayan bu anlayılın miladını doldurduğunu biliyor, tüm hemşehrilerimizle birlikte yeni bir Çanakkale inşa edeceğimize inanıyoruz” vurgusunu yaptı.
 
Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde 189 oy alan Av. Gültekin Yıldız, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı oldu.


Haber: Fehmi Şenyiğit