Ali Uyanık’ın parti binasında yaptığı adaylık açıklamasına, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP Çanakkale Eski Milletvekili Ali Sarbaş, CHP Eski İl Başkanı Hamza Karagöz ile partililer katıldı.
 
Uyanık burada yaptığı açıklamada, ilçe kongre takviminin devam ettiğini ve delege seçimlerinin tamamlandığını hatırlatarak, “Bu süreçte hangi tarafta olursa olsun, yüksek katılım sağlayarak sandığa gidip iradesini ortaya koyan tüm partililerimizi kutluyorum. Görev alarak delege listesinde yer alan ve delege seçilen tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Kazanan tüm CHP’lilerdir, CHP’dir. Delege seçilen arkadaşlarımızın tüm partililerimizi temsil ettiklerini bilerek, kucaklayıcı bütünleştirici olacaklarına inancım tamdır. Bu bilinçle partimizi 2019’a taşıyacak yönetimlerimizi belirleyeceklerdir. 2019’a giden kadrolar neden önemli? 2019’a giden süreçte olumsuzlukları gören ve çözüm üreten, halka umut olacak yani iktidara yürüyen CHP’ye ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Varlığımız ve burada olma sebebimiz işte bu anda başlıyor. Bu ülkenin duyarlı, vicdanı ve aklı olan gençleri, kadınları, işçileri, esnafı, köylüsü yalnız değildir. Çünkü sizler varsınız, çünkü CHP var. Ben bu süreçte, önümüzdeki yapılacak kongremizde CHP Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını açıklıyorum” dedi.
 
Uyanık ayrıca, yapılacak olan ilk belediye meclisi toplantısında belediye meclis üyeliği görevinden ayrılacağını da sözlerine ekledi.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU