Lapseki Öğretmenevinde düzenlenen yemeğe, Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, İlçe Emniyet Müdürü Onur Çalışkan, İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Yemekte konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Devletimizin yönetiminde, idaresinde temel taşları oluşturan muhtarlarımızın günün kutlamak istiyorum. Geçmiş dönemde birlikte muhtarlık yaptığımız arkadaşlarımız var. Bende bir dönem muhtarlık yaptım. Muhtarlığın ne demek olduğu iyi bilenlerdenim. Zorluklarını, güçlüklerini iyi biliyorum. Köy muhtarlarımız ile ilçe ve belde muhtarlarımız uyum içerisinde çalışıyorlar. Bunun da bizleri çok mutlu ettiğini söylemeden geçemeyeceğim. Geçmiş dönemde muhtarlık yapan arkadaşlarımız hep şunu söylerdi; ‘biz muhtarlık yapıyoruz, ilçeye il merkezine giderken yol ve yemek ücretlerini hep cebimizden harcıyoruz.’ Hükümetimizden Allah razı olsun. Şu anda muhtarlarımıza verdiği değerle maaş ve sigortalarını devletimiz ödüyor. Nereden nerelere geldik. Ben bu yüzden muhtarlarımız adına hükümetimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Tahir Şahin ise, “İlçemizde yaklaşık iki buçuk yıldır hizmet ediyorum. Geldiğim günden bugüne kadar birçok sorunu muhtarlarımızla istişare ederek aştık. Bu birlik beraberlik ilçemizde ve köylerimize dünden bu güne, bu günden yarına yapılan birçok yatırımın, hizmetin hem hızlanmasına hem de birlikte hareket ederek daha güçlü olmamıza vesile oluyor. Rabbim bu birlikteliğimizi bozmasın” diye konuştu.

Haber: Ercan ÖZÇETİN