Voleybol Sultanlar Liginin başlamasına sayılı günler kala Çanakkale Belediyespor 3 yabancı oyuncu ile sözleşme imzaladı. Kulüp binasında gerçekleşen törende Almanya Milli Takımının kaptanı Maren Brinker Fromm, Hırvatistan Milli Takımı forması giyen Jelena Alajbeg ve Porto Riko Milli Takımı forması giyen Paulina Marie Prieto Cerame kendilerini Çanakkale Belediyesporlu yapan imzayı attı.
 
İmza töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Çanakkale Belediyespor Kulübü Başkanı İsmet Güneşhan, 2017-2018 sezonu için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.
 
Güneşhan:“ Hem kentimize, kurumumuza, takımımıza ve ülkemize güzel bir voleybol takımı oluşturmak için yoğun çalışmalarımızı sürdürdük. Yerli oyuncularımızı, yabancı oyuncularımızı transfer ettik. Bu sene biraz daha güçlü bir kadro kurabilmek için 3 yabancı oyuncu hakkımızı da 2kullanıyoruz. Bildiğiniz gibi geçen sene 2 yabancı oyuncumuz vardı. Bu sene yabancı oyuncu sayımız 3’e çıktı. Transfer ettiğimiz oyuncular da hem kendi liglerinde, hem de ulusal milli takımlarında oynayan oyuncular. Son derece deneyimli tecrübeli oyuncular” dedi.
 
Başkan Güneşhan’ın konuşmasının ardından sırayla yeni transferler imzalarını attı.
 
Çanakkale Belediyespor’un Almanya Bayanlar Voleybol Ligi takımlarından Schwerin’den kadrosuna kattığı Almanya Milli Takımı kaptanlığını yürüten Maren Brinker Fromm, Çanakkale’de ve Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek takıma büyük katkıda bulunmak istediğini söyledi.
 
Valencianas takımından transfer edilen Porto Riko Milli Takımında smaçör olarak görev yapan Paulina Marie Prieto Cerame, Çanakkale’de bulunmanın kendisi için bir deneyim olacağını söyledi.
 
Geçtiğimiz yıllarda 2 sezon boyunca İlbank formasını giyen ve Romanya’nın Volei Alba Braj takımından transfer edilen Hırvatistan Milli Takımı smaçörü Jelena Alajbeg ise özellikle Çanakkale’de bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, önümüzdeki sezonun başarılı bir sezon olmasını diledi.
 
İmza töreni çekilen toplu fotoğrafın ardından sona ererken, imza töreninde Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan’ın yanı sıra Çanakkale Belediyespor Kulübü Voleybol sorumlusu Aysun Kavcar, Çanakkale Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen ve Çanakkale Belediyespor Voleybol Takımı antrenörü Üzeyir Özdurak’ta hazır bulundular.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit