Biga Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca, Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, HAY-KOOP, TAR-KOOP, Biga Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile üreticiler katıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, "Bakanlığımız çiftçilerimizin ve üreticilerimizin daha iyi üretim yapabilmelerini sağlamak amacı ile bilim ve teknolojiyi üreticilerimizle buluşturabilmek için onlara bir alt zemin hazırlamaktadır. Bu yıl 12. etap dediğimiz ekonomik yatırımlar, makine ekipman desteklemeleri,bireysel sulama desteklemeleri, genç çiftçi projelerini desteklemek konularını ilçe ilçe gezerek anlatılacağız" dedi.
Son on yıl içerisinde 10 etapta il genelinde toplam 3 bin civarında ana başlık desteklemesi yaptıklarını ifade eden Karadağ, " toplamda 46 milyon 220 bin lira destekleme yaptık. Biga'ya bunun içinden 2017 yılı da dahil olmak üzere toplamda 10 ekonomik yatırım projesine 5 milyon 580 bin lira destekleme verdik. 363 adet makine ekipman karşılığında 2 milyon 700 bin lira, bireysel sulamada 8 projeye destekleme verdik. 124 bin lira karşılığında biz bireysel sulama konusunda çok proje geleceğini ümit ediyoruz. Bakanlığımıza yüklü bir proje göndermemiz lazım. Genç çiftçi projesi kapsamında 98 genç çiftçiye 3 milyon lira civarında destekleme yaptık" diye konuştu.
Karadağ, 12 Aralık 2017 tarihine kadar başvuru yapılabileceğini duyurdu.
Toplantıda, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım tarafından bilgilendirme yapılarak üreticilerin soruları cevaplandırıldı.


Kaynak: İHA