Ülke geneliyle eş zamanlı gerçekleştirilen, “Türkiye Trafik Güvenliği-7” uygulamasında araçlar ve sürücüler kontrol edildi. Uygulamaya İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına bağlı toplam 57 polis ve jandarma görev aldı.
 
İçişleri Bakanlığı talimatıyla ülke genelinde eş zamanlı başlatılan “Türkiye Trafik Güvenliği-7” uygulaması, Çanakkale’de de İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ekipleri tarafından il genelinde 16 farklı noktada gerçekleşti. İl Merkezinin giriş ve çıkışlarında yapılan Drone uygulamalı denetimlerde, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması, emniyet kemerinin önemi, hız kontrolleri, yolcu ve yük taşıyan araçların yetki belgelerinin denetimi ile araçlar ve sürücüler kontrol edildi.
 
Kontroller sırasında sürücüleri ve yolcuları emniyet kemerinin önemi ve takmaları konusunda uyarılarda bulunan Çanakkale Bölge Trafik Şube Müdürü Yasin Pala, “Bugün Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde yapılan ‘Türkiye Trafik Güvenliği-7’ isimli uygulamamız saat 10.00 itibariyle başladı. Çanakkale ilimizde 16 ayrı polis noktasında ve jandarma noktalarında toplam 57 personelimizle beraber görev başındayız. Tüm Türkiye’de aynı anda bu uygulamaya geçildi, tüm jandarma ve polis trafik birimleriyle beraber. Buradaki amacımız trafik bilincinin, güvenliğinin sağlanması için ortak hareket etmemiz gerekiyor. Son yıllarda yapılan isabetli ve yoğun denetimlerle trafik kazalarında özellikle ölümcül kazalarda, azalmalar meydana geldiğini görüyoruz. Ölümcül kazaların özellikle aşırı hız ve emniyet kemeri takılmamasından dolayı kaynaklandığını görüyoruz. Bizde bugünkü uygulamamızda çevirmeli radar ekibimizle beraber denetimlere başladık. Yolcu taşımacılığı yapan araçların hem yetki belgeleri, hem de emniyet kemeri takmaları, daha duyarlı ve dikkatli olmaları konusunda çalışıyoruz. Görüyoruz ki, yolcularımızın çoğu emniyet kemerinin olduğunun bile farkında değil koltuklarında. Bizde burada biraz önce gördüğünüz şekilde uyarmaya çalışıyoruz. Emniyet kemerinin nasıl takıldığını anlatmaya çalışıyoruz. Gün boyunca ve ilerleyen günlerde de bu uygulamalarımız devam edecek” dedi.
 
Türkiye Trafik Güvenliği-7” uygulaması sabah 10:00 ile gece 21:00 saatleri arasında gerçekleşti.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT