Memur-Sen Çanakkale Kadın Komisyonu Başkanı Muzaffer Göveç, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın meclis toplantısında polemik yaşadığı AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’ndan Çanakkale Belediye Meclisi oturumunda özür dilemesi gerektiğini belirterek çağrıda bulundu. Memur-Sen Çanakkale Kadın Komisyonu üyeleri adına açıklamada bulunan Göveç:“ Bizler “Cennet anaların ayakları altındadır” diyerek kadının önemini vurgulayan bir peygamberin ümmetiyiz. Şanlı tarihimize adını altın harflerle yazdıran kıymetli Çanakkale’mizin adının Türkiye gündeminde olması gerektiğinden farklı olarak; demokrasiye, kadın haklarına, sevgi ve barışa yakışmayan bir şekilde yer almasından son derece rahatsızlık duymaktayız.
 
Çanakkale Memur-Sen Kadın Komisyonu olarak Çanakkale Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nun Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından uğramış olduğu sözlü ve fiili hakaretleri asla tasvip etmiyoruz. Kaldı ki ilimizde bulunan ve her fırsatta kadın hakları savunucusu olduklarını beyan ettikleri halde yaşanan bu olaylar sonrasında, karşı tutum sergilemekten çekinmeyen sözde kadın derneklerinin de neden bu tavır içerisinde olduklarını anlayabilmiş değiliz. Demokrasi ve özgürlük temelleri üzerine kurulmuş olan ülkemizde ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının asla yeri yoktur.
 
Bizler Çanakkale’mizin adının Türkiye gündeminde şanına yakışır bir şekilde anılmasını ve hak ettiğimiz şekilde yönetilmeyi istiyoruz . Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın bir televizyon kanalına çıkıp ta ama’lı lakin’li yapmış olduğu özrü kabul etmiyor, kendisinin sayın Tülay Ömercioğlu’ndan Belediye Meclisi huzurunda bizzat özür dilemesini bekliyoruz.
Bu olaya farklı pencereden bakıp bir bayanın sözel şiddete maruz kaldığını görmezden gelen kadın derneklerini temsil ettikleri değerlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu davranışından dolayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı kınadığımızı belirtip amasız lakinsiz olarak Sayın Tülay Ömercioğlu oğlundan özür dilemesini bekliyoruz” dedi.
 
Yapılan basın açıklamasının ardından Memur-Sen İl Başkanı Suat Özen, Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Muzaffer Göveç ve Komisyon üyeleri, AK Parti İl Binasına geçerek AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’na çiçek takdim ettiler.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT