Çanakkale-İzmir karayolunun 6’ncı kilometresinde zihinsel engelli oğlu Erdem Kırat (40) ile birlikte karşıdan karşıya geçmek isteyen 82 yaşındaki Ceylan Kırat, iddiaya göre yola aniden fırlayan oğlunu araçların çarpmasından kurtarmak isterken başka bir aracın kendisine çarpması sonucu feci şekilde can verdi.

Talihsiz kaza Çanakkale-İzmir Karayolunun Çanakkale’ye geliş istikametinde meydana geldi. İddiaya göre Ceylan Kırat zihinsel engelli oğlu Erdem Kırat ile karşıdan karşıya geçmek için yol kenarında beklemeye başladı. Bu sırada oğlu Erdem’in aniden yola fırlaması üzerine, arkasında babası Ceylan Kırat’ta yola doğru hareket etti ve oğluna yoldan geçen araçların çarpmaması için oğlunu yol kenarına çekmek istedi. Bu esnada Çanakkale istikametine seyir halindeki  bir aracın çarpması sonucu Ceylan Kırat olay yerinde hayatını kaybetti.
 Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen polise bildirirken, olay yerine gelen ekipler kaza yerinde olası bir başka kaza yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı. Kazaya karışan araç sürücüsü gözaltına alınarak, Emniyete götürüldü. Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından, Kırat’ın cenazesi, Kepez Belediyesine ait cenaze aracı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Haber: Fehmi Şenyiğit