Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın geçtiğimiz hafta Belediye Meclisinde yaşadığı polemiğin ardından kentte öğrenim gören öğrencilerden de bir tepki geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal, Terzioğlu Kampüsünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, üniversite öğrencilerinin Belediye Başkanı Gökhan, tarafından yok sayıldığını ifade etti. ÇOMÜ Öğrenci Kent Konseyi Başkanı Alperen Uysal yaptığı açıklamada:“ Geçtiğimiz günlerde bir kadının konuşmasına dahi tahammülü olmayan, öğrenciyi muhatap almayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a aylar öncesinden ilettiğimiz sorunlar halan devam etmektedir” dedi.
 
Geçen süreç içerisinde ilettikleri hiç bir sorun çözüme kavuşturulmadığını aksine yeni sorunlar eklendiğini kaydeden Uysal konuşmasında, “ Bu süreçte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Görüşme taleplerimizi tekrar tekrar red etti! 50 bin öğrenciyi yok saydı, 50 bin genci yok saydı, 50 bin emaneti yok saydı. Muhatap alınmak için terör destekçisi mi olmamız gerekir?  Pilavcı mı olmamız gerekir? Basiretsiz Belediye Başkanının çözüm üretememe hastalığı, sorunları bir kar topunun çığa dönüşmesi gibi devam etmektedir” şeklinde ifadeler kullandı.  
 
“Çanakkale’ye yakışır bir belediye başkanlığı talep ediyoruz”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Uysal açıklamasında sorunlarını da aktararak, “Yerleşkelerimize ve KYK Yurtlarının bulunduğu bölgelerdeki otobüs sayıları ve seferlerinin yetersizliğini hepimiz biliyoruz. Belli ki Belediye Başkanı bunu algılamakta yetersiz kalıyor. Eğer bir gün makam aracı veya özel aracını kullanmak yerine bir yere otobüs ile gitmeyi denerse ne anlatmak istediğimizi umarız anlayacaktır. Otobüs indi-bindi fiyatlarının fazla olduğunu ve üniversite öğrencilerine yönelik bir çalışma yapılması gerektiğinin farkında değil mi? Yerleşkelerimizde; Yeterli sayıda ve Öğrenci arkadaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak şekilde, akıllı kentkart dolum merkezlerinin olmadığının farkında değil mi? Üniversite şehri olarak adlandırılan Çanakkale’ye yakışır bir belediye başkanlığı talep ediyoruz. Etiket sahibi olmak etiketin altını doldurmak manasına gelmiyor, kente değer katan ve icraat yapan bir belediye başkanlığı istiyoruz.  Üniversite kenti olmak Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanmayı mı gerektirir? Belediye başkanlığının yapması gereken halkın ve öğrencinin cebini yakmak değil hizmet etmektir. Beklentimiz kar odaklı değil hizmet odaklı bir belediye başkanlığıdır! Terör örgütü yandaşlarının partisi için pilav dağıtmaya harcadığı bütçenin ne kadarını öğrenciye harcamıştır? Şehitler diyarında böyle bir belediye başkanlığı vicdanları yaralamaktadır. Barışın kenti olmaktan kasıt terör örgütü yandaşları ile dirsek dirseğe yürümek midir? Öncelikli önerimiz belediye başkanını öğrencileri muhatap almasıdır. ‘Çanakkale’de iktidar biziz’ diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kadın ve öğrencilere yönelik umursamaz, saygısız ve tepeden bakan yönetim tarzı ile dikta olmaktan öteye gidememektedir. Üzülerek hatırlatmak istiyoruz ki, bir kaç gün önce Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın belediye meclisinde, belediye meclis üyesi bir kadına yönelik tutum ve davranışları kendisinin girdiği kısır döngünün göstergesidir. Sadece “ben” varım demek! Öğrenciyi ve kadını yok saymak öğrenci kenti, Barışın kenti, şehitler diyarı dediğimiz Çanakkale’mizin, belediye başkanına yakışmayan tavırlardır. Tavsiyemiz kendisinin girdiği bu ruh halinden derhal sıyrılmasıdır. Unutmasın ki iktidar kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle halktır! Bilsin ki bu davranışları Ne Türkün töresinde ne de dinimizde vardır. Öğrenci arkadaşlarımızın sorunları giderilmedikçe, yeterli sayıda otobüs sağlanmadıkça, öğrenci olarak en pahalı suyu kullanmaya devam ettikçe, terör yandaşları için pilav dağıtmaya devam ettikçe, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bizi de karşısında bulmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
Haber: Fehmi ŞENYİĞİT