Biga Dernekler Platformu üyeleri Belediye Başkanı İsmail Işık’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Biga Belediye Başkanı İsmail Işık özetle şunları söyledi:
 
"Güçlerin bölünmesinden yana değilim, ama..."
"Yeni bir oluşum ortaya koydunuz. Güçlerin bölünmesi bana çok doğru gelmiyor. Biga Sivil Toplum Platformu ve Biga Kent Konseyi gibi derneklerin çalışması için altyapısı bulunan oluşumlarımız var. Ancak gerekli görülmüş ki, sizin gibi değerli temsilcilerden oluşan bir ortaya çıkmış. Ben sivil toplum oluşumlarını çok önemsiyorum. Herkesin bir çalışma alanı ve kitlesi var. Biz göreve geldiğimizden bu yana da sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle daha önce örneği olmayan şekilde birlikte çalışma ortamı oluşturduk. Ben sorunu, yaşayanlarıyla birlikte çözme taraftarıyım. Bizim hiçbir dernekle sorunumuz olmadı. Tüm çalışmalarımızı da imkanlarımız elverdiği ölçüde bu noktadan ayrılmadan planladık."
 
"Siyasi mücadele sandıkta olmalı"
"Biga’mızda bazen hizmetlerimiz, çalışmalarımız siyasi hesabı olanların engelleme girişimleriyle karşılaşabiliyor. Ben siyasi mücadelelerin sandıkta olması gerektiğine inanıyorum. En azından konu Biga olduğunda birlikte çalışılabilmeli ve kim iktidarsa ona destek olunmalı. Konu Biga olduğunda aynı masada oturabilmeliyiz. Biz tüm engelleme girişimlerine rağmen, asla yılmadan, sizlerin de destekleriyle çalışmaya devam edeceğiz."
 
"Tabelalarımız daha büyük olarak hazırlandı"
"Bizim en büyük eksiğimiz turizm konusu oldu. Bunu başaramadık. Zaten belediyenin tek başına başarabileceği bir konu da değildi. Bu nedenle bundan sonraki süreçte sizlere bu yönde yapacağınız her çalışmada destek olabiliriz. Siz projelerinizi bizimle paylaşın. Işıkeli'ndeki projenin hayata geçmesi gerekiyor. Türk askerine Mehmetçik denmesinin sebebi olan bir kahramanımız, Bigalı Mehmet Çavuş, Bahçeli Köyü'nde bulunuyor. Nilüfer Gölü'müz var. Biga Şehitliği'miz var. Tarihi Namazgah'ı yeniden düzenledik. Parion var. Sahillerimiz var. Buralara turlar düzenlenebilir. Turizm turları olabilir bunlar. Köylerdeki çocukların tiyatroya, sinemaya gitmeleri için turlar düzenlenebilir. Biz bu konuyla ilgili en azından yoldan geçenlerin ilgisini çekebilecek tanıtım tabelaları hazırladık. Tabelalarımızın tasarımlarını değiştirdik ve daha kullanışlı olmalarını sağladık. Yoldan geçenlerin daha rahat görebilmeleri için büyük olarak hazırlattık. Onları yerleştireceğiz yol boylarına."
 
"İnsanlar sosyalleşsinler istiyoruz"
"Atatürk Kültür Merkezi olsun, Şehir Parkı olsun, mahalle aralarındaki parklar olsun, kültür ve sanat etkinliklerimiz olsun, bu çalışmaların hepsinin bir amacı var. Bu çalışmalarla insanların sosyalleşmelerini istiyoruz. Komşuluk kültürünün eskisi gibi gelişmesini istiyoruz. Daha önceleri insanlar komşuluk kültürüne önem verirlerdi. Bugün aynı apartmanda oturup selamlaşmayan insanlar var. Bunlar bizim kültürümüzde olan şeyler değil. Biz insanların sosyalleşmesiyle bu sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak istiyoruz. İnsanlar birbirlerine yabancı gibi bakmadıklarında; kavgalar, gürültüler, sorunlar azalır."
 
Biga Dernekler Platformu Dönem Başkanı Ahmet Gergöz ve Biga Dernekler Platformu Sekreteri Ömer Tirendez'in dernekler platformu ziyareti hakkında yaptıkları kısa bilgilendirmenin ardından toplantı sohbet havasında devam etti. Toplantıda Biga Dernekler Platformu'nun hazırlayacağı projeler hakkında Başkan Işık bilgilendirildi. Biga Belediye Başkanı Işık, projelere destek olacağını belirtti.
 
Biga Dernekler Platformu Dönem Başkanı Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Gergöz, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Akif Kireç, Biga Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ömer Tirendez, Biga Pomaklar Derneği Başkanı İrfan Çınar, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer, Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak, Biga Motosiklet Kulübü Başkanı Tayyar Potur, Biga Romanlar Derneği temsilcisi Serdar Kılıçarslan, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergun Erkap ziyarette yer aldılar.