AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklamaya, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, pati yöneticileri ve çok sayıda kadın katıldı. AK Partili kadınların ellerinde, CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu’nun olaylı meclis toplantısındaki fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde ‘Barışın Kenti Çanakkale’de Kadına Şiddete Hayır’ yazılı pankartlar dikkat çekti.  
 
AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan burada yaptığı açıklamada, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ekim ayı belediye meclis toplantısında Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’na CHP’nin mahalle teşkilatlarının delege seçimlerine şaibe karıştığının basında yansıyan yolsuzluklarını hatırlatması üzerine son derece saldırgan, faşizan, anti-demokrat, baskıcı bir tutum sergileyerek; ‘sus, kes, konuşma’ gibi kaba, hakarete varan söylemlerini, seçilmiş bir başkanın yine seçilmiş bir meclis üyesine, üstelik bir kadına sarf etmesini kabul edilemez bulduklarını söyledi.
 
“Çanakkaleli kadınları yanıltmıştır”
Aydoğan, “Yeri geldiğinde kadınlara adil davranması gerektiği konusunda ahkam kesen Belediye Başkanı gitmiş yerine gözleri dönmüş, saldırgan, seçilmiş bir kadına yakışmayan, özgürlüğün, barışın, dostluğun şehri Çanakkale’mize demokrasiyi, adaleti ve düşünce özgürlüğünü ağzından hiçbir zaman düşürmeyen belediye başkanı, bir bayana nasıl davranacağı konusunda çelişkili tavırlar sergileyerek biz Çanakkaleli kadınları yanıltmıştır. Siz hangisisiniz Sayın Ülgür Gökhan? Yoksa senden olana şefkat, senden olmayan, senin gibi düşünmeyene şiddet mi uyguluyorsunuz? Nerede kaldı sizin adaletiniz? Ayrıca ifade özgürlüğüne verdiğiniz önemi, bir kadının, üstelik seçilmiş bir kadının konuşmasına tahammül edemeyerek mikrofonu kapattırmanızı nasıl açıklayacaksınız? Yoksa ifade özgürlüğü de sadece sizin gibi düşünenler için geçerli? Biz kadın-erkek fırsat eşitliğini olduğu şekilde yaşamak istiyoruz. Sizin gibi, sadece benim gibi düşünenlere özgürlük, eşitlik değil, herkese adalet, herkese özgürlük, herkese eşitlik muamelelerinin yapıldığı bir şehirde yaşamak istiyoruz ve bu özelliklere sahip başkan istiyoruz. Sizi samimi ve gönüllü bulmuyoruz. Bu şehre yakışmıyorsunuz. Bu olaydan sonra her skandalda olduğu gibi toplumun bir kesimi olayı lanetleyecek, bir kesimi kör, sağır dilsiz üç maymunu oynayacak. İki yüzlü çifte standardı ortaya çıkarmak için 2 soru yetecektir sizlere; öfke kontrolünü kaybeden bir kişi CHP’li Ülgür Gökhan değil de, AK Partili birisi olsaydı mesela, ya da bir kadın olarak hakarete, şiddete maruz kalan AK Partili Avukat Tülay Ömercioğlu yerine CHP’li bir kadın olsaydı? Cevap çok net; günlerdir linç edilmesi, gök kubbenin başlarına yıkılması yeterli sebeptir. Sonrasında olacaklar şunlardır; kadın hakları savunucuları, kadın dayanışma örgütleri ve dernekleri elbette bu görüntüye kayıtsız kalmayacaklardı. En küçük bir olaydan toplumsal kaos ve kargaşa devşirmeye çalışanlar belediye binasının önünde toplanmayacak, ‘başkan istifa’ demeyecekler. Peki şimdi ne yaptılar? Bir kısım kadın hakları savunucuları, kadın dayanışma örgütleri ve dernekleri toplanıp savundukları, hakarete ve şiddete maruz kalan kadın değilmiş gibi bir erkeği savundular, şiddete evet dediler. Üstelik savunanlar arasında Çanakkale Barosu Kadın İnsan Hakları Komisyon Başkanı Güneş Pehlivan da vardı. Tüm kadın haklarını savunan STK’ları göreve çağırıp, hakarete uğrayan her kadın ayrım yapmaksızın, tarafsızca, siyasi kimliklerine bakmaksızın sahip çıkmalarını temenni ediyoruz” diye konuştu.


 
“8 Mart Dünya Kadınlar Gününde mesaj göndermesin”
AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan açıklamasında, geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın kadınlara göndermiş olduğu bir mesajında, söylemde farklı, eylemde farklı bir başkan olduğunu bu mesajı okuyarak göstermek istediğini ifade etti. Ardından Gökhan’ın o mesajındaki şu cümleleri okudu; ‘Kadının yer yüzündeki varlığının değeri, etkisi, enerjisi hayatın her alanına sığar ve sızdığı her toprakta yeni yaşamlar doğar. Kadının varoluşundan gelen güç ve denge tüm evreni kucaklamaya yetecek sevgi ve merhamet dünyayı daha yaşanabilir kılmaktadır. Bu gücü görmezden gelip bastırmaya, susturmaya çalışmak, eve kapatmak, dövmek, öldürmek, satmak, yapanın kendi acizliğini örtebilmek için başvurduğu zavallı bir çabadır, toplumsal bir yaradır.’
 
AK Partili Aydoğan sözlerini, “Bizler kendisinin yapmış olduğu bu davranışı zavallılık olarak görüyoruz, utanç verici bir olay. Bu mesajı lütfen bir daha 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hiçbir bayana göndermesin” diyerek sözlerini tamamladı.
 
“Kent Konseyi’nden elinizi çekiniz ve bırakın işimizi yapalım”
Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Serap Dikenli de basın açıklamasında söz alarak şunları söyledi; “Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Belediye Meclis Toplantısında Tülay Ömercioğlu’na karşı nezaket kurallarından uzak, hakarete varan hitap tarzını Çanakkale’de yaşayan tüm kadın bileşenleri ve Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olarak kınıyorum ve kınıyoruz. Belediye meclis üyesine, üstelik bir hanıma sinirlendiğinizde ya da öfkelendiğinizde sarf ettiğiniz sözler öncelikle konumunuza, sonrasında mensubu olduğunuz siyasi partini verdiği mücadeleyle bağdaşlaşmamaktadır. Ayrıca demokratik bir seçimle Kent Konseyi Başkanı seçilen Engin Kandemir hakkında yaptığı açıklama ile de Kent Konseyi’nin kuruluş amacının temeli olan özerk yapısına zaman zaman müdahalelerde bulunması Kent Konseyi’nin vizyonuna uygun değildir. Bu durum Kent Konseyi’nin kentin gelişimine katkı sağlayacak proje üretiminden ziyade, belediye başkanının görüşlerini savunan, destekleyen bir anti-özerk yapıya sahip olur ki; bu durum kente ve kentliye çatışmadan başka bir katkı sağlayamaz. Sayın Belediye Başkanım Ülgür Göhkan, Kent Konseyi’nden elinizi çekiniz ve bırakın işimizi yapalım. Çanakkale’nin tüm kadınları olarak bilinmesini istiyoruz ki; barışın kenti Çanakkale’nin Belediye Başkanına bu söylemler ve tavırlar yakışmamıştır. Türkiye’de kadınlar için en yaşanası ve özgür kent olan Çanakkale’mizde kadına hakaret ve şiddete özendirici bir şekilde sergilediğiniz bu tavırları kız çocuklarımızın ruhsal gelişimi için bir daha görmek istemiyoruz. Ayrıca bu kent için yaptığınız ya da yapacağınız güzel şeyler bu davranışı hiçbir şekilde tolöre etmiyor.”

Haber: Fehmi ŞENYİĞİT