Bülend Engin’in istifası ardından Nisan 2018’de yapılacak ÇTSO Başkanlığı görevini yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla üstlenen Selçuk Semizoğlu, basının karşısına çıktı. ÇTSO Çanakkale Evi’nde beş yönetim kurulu üyesiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Semizoğlu, altı aylık süreçteki planlarını anlattı.
 
“İstifasını istemeyerek de olsa kabul ettik”
 Konuşmasına Bülend Engin’in görevden ayrılama sürecine değinerek başlayan Semizoğlu, “4 Ekim tarihindeki yönetim kurulu toplantımızda başkanımız Bülent Engin Beyin istifası üzerine ben hariç 10 tane yönetim kurulu üyesinin de desteğini alarak yönetim kurulu başkanı seçilmiş bulunmaktayım. Huzurlarınızda hepsine destekleri için teşekkür ediyorum. Tabi Bülent Engin Beyden sonra bu koltuğu doldurmak, bu görevi yapmak oldukça zor. Bülend Engin Bey’in devamı mısınız? Şeklinde sorular duyacağıma eminim. İki yıla yakın süre yardımcılığımı yaptım. 4,5 yıl da yönetiminde bulundum. Her şeyiyle yanındayım. Son derece Çanakkale’ye maddi ve manevi ve idari yönden çok şey kazandırdığına inanıyorum. Bunun rakamsal boyutu da sohbetimiz arasında başkanım bunun rakamsal boyutu nedir? Dediğimde yaklaşık 110 milyon olduğunu ifade etmişti. Bu güce sahip birinin gücünü Çanakkale ile paylaşması gerçekten Çanakkale için çok olumlu, iyi olmuştur. Bunları paylaşırken aldığı eleştiriler kendisi için üzücü olmuştur. Ama biz tabi ki onun devamı mıyız? Onun yönetimiyiz neticede. Onun yönetiminden çıkmış bir başkan bir başkan yardımcısıyız. Seçimlerin 8 Ekimden sonra Nisan ayına ertelenmesinin ardından başkanın istifa kararı, ‘ben zaten kafamda bitirmiştim. İş programımı ona göre ayarlamıştım. En az benim kadar siz de bu işi yürütebilirsiniz. Her türlü maddi manevi desteğim sizinle’ şeklinde telkinleriyle biz istifasını istemeyerek de olsa kabul ettik” dedi.
 
“Burada biz emanetçiyiz”
Çanakkale Ticaret Sanayi Odası’nın herkesin odası olduğunu kaydeden Semizoğlu, “Üye olan herkesin ben gibi Bülent Bey gibi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım gibi herkesin başkanlığa yönetime meclise aday olabileceği, komiteye aday olabileceği bir yer. Burada biz emanetçiyiz. Burada 6 bin 800’e yakın üyemizin haklarını ve işlerini geliştirmesi amacıyla çalışmalarına öncü olma amacıyla bulunmaktayız. Bunun bilincindeyiz. Şu an Çanakkale siyaseten çok güçlü bir konumda. Ticaretten de bir birlik bütünlük olursa Çanakkale’yi ileri götürebileceğimize inanıyorum. Bu da tabi güçlü basınla da olur. Aynı gemideyiz. Keşke seçimlerdeki bu çalışmalar, hırslar meclisimize de yansısa. Meclisimizin çalışmalarına da yansısa. Bundan sonraki meclis daha farklı olacak” diye konuştu.
 
Yeni bir ticaret sitesi projesi
Semizoğlu kısa açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mevcut Küçük Sanayi Sitesinin de taşınıp içinde yer alacağı, 800-1000 dükkanlı yeni bir ticaret sitesini kente kazandırmak istediklerini söyleyen Semizoğlu, “Bu altı aylık dönemde Çanakkale’ye ticaret sitesi dediğimiz veya küçük sanayi sitesi ne olursa olsun, 800-1000 dükkanlı bir alanı kazandırmak istiyoruz. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi yöneticileriyle geçen hafta bir araya geldik. Önümüzdeki hafta yeniden bir araya geleceğiz. Bu konuda da sayın valimizden, belediye başkanımızdan destek isteyeceğiz. Yaklaşık iki yıldır yeri belli. Bizim araştırmalar sonucunda ortaya çıkardığımız bir yer. Organize Sanayi Bölgesi’nin Lapseki tarafında yaklaşık 580 dönümlük bir yer, Işıklar Köyü’nün merası. Bu yer için geçmiş dönemlerde birçok siyasi büyüğümüz tarafından söz de verildi. Buranın mera alanından çıkarılıp, küçük sanayi ile beraber bizim odamızda toptan gıda, inşaat malzemecisi, mobilya ve benzeri sektörlerde, bunların depo ve üretim alanıyla ilgili orayı düşünüyoruz. Oranın üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz. Bizim çalışmalarımızdan sonra Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi de aynı arazi için girişimlerde bulundu. İkimizin de amacı ortak. Ortak olunca onlarla görüşüyoruz. Neticede üyelerimizin de birçoğu ortak. Yani yer organize sanayinin hemen kuzeyinde 580 dönümlük bir yer. Orası daha da genişletilebilir. Küçük Sanayi’deki esnafın da birçoğu odaya kayıtlı. Odaya kayıtlı değilse, esnaf odasına kayıtlı. Yani hiç bir şey değişmiyor. Sorun, Çanakkale’nin bu ihtiyacı var mı, var. Öncülük biz ederiz, Küçük Sanayi Kooperatifi eder. Biz Küçük Sanayi’ye yardımcı oluruz, onlar bize yardımcı olur. Amaç hedefe ulaşmak. Bununla ilgili bizim kooperatifimiz kuruldu. Biz sen, ben diye düşünmüyoruz. Küçük Sanayi yapsın, biz yardımcı olalım. Ama arada sen, ben yok, biz varız. Burada Çanakkale esnafı için varız. Yani bizim üyemiz veya esnaf sanatkarların üyesi bir şey değişmiyor. Çanakkale’nin çok ciddi bir trafik sorunu var. Küçük Sanayi Sitesi’nin oraya taşınması bu trafik sorununa bir nebze olsun çözümdür” dedi.   
 
Haber: Ersan KÜÇÜKKKURU