CHP Çanakkale delege seçimlerindeki iç çekişme partiyi kaynayan kazana döndürdü. Hileli oy, tehdit ve usulsüzlük iddialarına rüşvet iddiaları eklendi. Seçim yarışına giren parti içi gruplar birbirlerini farklı iddialar ile suçladılar. Yaklaşan kongreler öncesinde yapılan delege seçimleri parti içi grupları karşı karşıya getirirken ortaya yeni görüntüler çıkmaya devam ediyor.

İsmetpaşa mahallesinde seçimlerin iptal edilmesine yol açan iddialar ile birlikte il ve ilçe yönetimleri sandıklara hileli oylar kullandırmakla suçlandı. Bu iddialara ilişkin kamera görüntüleri basında yer alınca İl Başkanı Nejat Önder açıklamalarda bulundu. Yargıya başvurduğunu aktaran Önder, kendilerine de karşı grubun seçimlere hile karıştırdığına dair görüntüler olduğunu ve bunları kamuoyu ille paylaşacağını bildirdi. Önder’in bu açıklamalarının ardından bu kez bir mahalle delege seçiminde partililere para dağıtıldığının iddia edildiği görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde belediye grubuna yakın bir kişinin, üyelere dağıtılmak üzere seçimlerin daha sonradan iptal edildiği bir mahallenin muhtarına para verdiği iddia edildi.
CHP’de büyük skandallara sahne olan delege seçimlerinin nasıl devam edeceği beklenirken, parti Genel Merkezi’nin de harekete geçip geçmeyeceği de merak konusu olmaya başladı.