Tiyatrolar, müzikli gösteriler, sergiler, konferanslar, imza günleri, çocuk oyunları başta olmak üzere çok sayıda kültür ve sanat faaliyeti Bigalılar ile buluşacak.

Yeni sezonun ilk oyunu Joseph Kesselring'in yazdığı ve Nedim Saban'ın uyarlayıp yönettiği Ahududu. Dünyanın en çok oynanan komedilerinden biri olarak tiyatro tarihine geçen “Ahududu”, Tiyatrokare’nin yeni yorumuyla Nedim Saban imzasıyla Biga Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatroseverle buluştu.

Komedi türünde bir oyun olan Ahududu için saatler öncesinden Atatürk Kültür Merkezi'ne gelen tiyatroseverlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Salonun kapıları 19:30'da açılırken, kapılar açılır açılmaz tüm koltuklar doldu.

Dünyanın en büyük starları tarafından yorumlanan ve Cary Grant’ın başrolde oynadığı bir film olarak da bilinen (Arsenic and Old Lace) oyun, Türkiye’de daha önceleri Suna Pekuysal, Vasfi Rıza Zobu, Ani İpekkaya gibi ustalar tarafından oynanmıştı. Oyunun yeni prodüksiyonunda başrollerde Suna Keskin ve Melek Baykal var.

Oyunun sonunda Melek Baykal'ın "Kim bilir belki de aydınlık, eski mutlu ve güzel günler gelecektir tekrar" diyerek salonda yer alan Atatürk portresini işaret etmesi ile tüm izleyiciler ayağa kalktı ve dakikalarca alkışladı.

Bol bol kahkaha tufanına sahne olan oyunun sonunda konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; "Üçüncü sezonumuzu bu akşam Tiyatrokare'nin Ahududu adlı oyunuyla açtık. Bundan sonra da Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerimiz devam edecektir. Ben buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Bu güzel kalabalığı oluşturarak bizler yalnız bırakmadığınız için sağ olun. Atatürk Kültür Merkezi'nin cıvıl cıvıl yaşayan bir merkez olmasını sağlıyorsunuz. Sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Suna hanımla ilgili bir enstantaneyi de paylaşmak istiyorum. Kendileri Biga'da yaşamışlar daha önce. İstanbul'da kendilerini İstanbul hanımefendisi olarak sunduklarında; 'Hayır, ben Bigalıyım' dermiş. Bizi son derece mutlu etti bu" ifadelerini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezi  çok amaçlı salonunu çok beğendiğini ve İstanbul'daki salonların bu güzellik ve fonksiyonda olmadığını ifade eden usta oyuncu Nedim Saban ise; "Çok teşekkür ediyoruz bu güzel alkışlar için. Biz aydınlanmanın her zaman Anadolu'dan başlayacağına inanıyoruz. Ve böyle kültür merkezlerinden aslında. Ben Biga'da soğuk bir ortam beklerken, alkışlarınızla, kahkahalarınızla, güzelliğinizle öyle ısıttınız ki. Gerçekten bize umut verdiniz. Sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da bile böyle salonlar yok. Böyle güzel bir salon yapmış başkanımız. Çok teşekkür ederim" dedi.

Bigalı olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Suna Keskin; "Ben Bigalı olmaktan çok gurur duyuyorum. Her zaman Bigalıyım diye söyledim. Bugün Biga'yı gezdik, bir daha gurur duyduk. Bu kadar güzel, temiz ve bakımlı bir şehir bulduk. Güleryüzlü insanlarla karşılaştık. Çok mutluyum. Bir 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda fener alayı geçerken ben Biga'da doğmuşum. O nedenle Biga doğumluyum.Nice nice bayramlara diyorum, teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanırken; usta oyuncu Melek Baykal ise; "Biz de Biga'yı, Bigalıları ve başkanımızı hiç unutmayacağız" dedi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın usta tiyatroculara teşekkür edip, Biga'yı hatırlatacak hediyelerini sunmasıyla gece son buldu.

Dekor: Barış Dinçel
Kostüm: Günnur Çaras
Yardımcı Yönetmen: Erdinç Doğan
Oyuncular: Suna Keskin/ Melek Baykal/ Nedim Saban/ Cem Güler/ Halim Ercan/ Bülent Seyran/ Dicle Alkan/ Birol Engeler/ Özgür Yetkinoğlu