Çanakkale’de partisinin ilçe kongrelerine katılmayı sürdüren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, son olarak AK Parti Bayramiç 6. Olağan Kongresinde bulundu. Turan burada yaptığı konuşmada önemli konulara değindi. Turan, “Paralelcilerle ortak iş yapan, bazı partilerden hainlikle koparak ortak iş yapanlarla, DHKP-C’yle, FETÖ ile yol yürüyenlerle iş yapanlara bu halk evet demez. Yüzde 51.5 az bir oy değil. Bugün Merkel yüzde 32 oy aldı. Trump yüzde 47 oy aldı. Yüzde 52 alan lider hala yok. O yüzden Tayyip Erdoğan bu millete güveniyor. Bu millet de Tayyip Erdoğan’a güveniyor. İnşallah uzun yıllar yolumuza işimize devam edeceğiz” dedi.
 
Almanya’da yapılan seçime değinen Turan, “Merkel, 2’nci Dünya Savaşından sonra bu güne kadar ki en düşük oy oranını aldı. % 32.1’le 1’nci oldu ama %9 puan düşerek 1’nci oldu. Türkiye’ye bulaşan bize yan bakan Tayyip Erdoğan’la gereksiz polemik yapan kim varsa bedel ödüyor Türkiye’de de dünyada da bunun bedelini ödeyecekler. Şu an koalisyon krizleri başladı. Kaç ay devam edeceği belli değil. Hollanda kaç ay oldu hala koalisyon kuramadı. Kuramaz da. Eğer böyle küçük hesaplarla, sığ hesaplarla iş yaparsanız o millet de size destek olmayacaktır” diye konuştu.
 
Çanakkale’nin Bayramiç İlçesinde düzenlenen 6.Olağan İlçe Kongresine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın yanı sıra AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İl Başkanı Yeşim Karadağ ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Ercan ÖZÇETİN