AK Parti Çan İlçe Gençlik Kolları Teşkilatının 5’nci Olağan Kongresi Belediyesi Termal Otel’de gerçekleşti. İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na Deniz Yılmaz ve yönetimi seçildi.
 
Katılımın çok yüksek olduğu kongrede söz alan Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Av. Ömer Şahin,  AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan ve AK Parti Çanakkale Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceylan siyasette gençliğin yerine ve önemine vurgu yaparak yeni seçilen ekibe başarılar dilediler.
 
Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu yaptığı konuşmasında:“ Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlere verdiğimiz değeri sürdürmek arzusundayız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi ‘Hiç kimse bizi, gençlere hizmet etmekten, gençlerin hizmetkârı olmaktan, sizlere vatandaşı olmaktan iftihar edeceğiniz yeni ve büyük bir Türkiye bırakmaktan alıkoyamayacak.’  Bizim üzerimize düşen tam olarak budur. İnşallah gençlerimizle birlikte dimdik ilerleyeceğiz. Gençler sadece bayrak açmak için değil, her görevi yapacak bayrağı herkes açar. Ben bu vesileyle İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilen Deniz Yılmaz ve Yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
 
Gençlik Kolları Başkanlığı’nı Deniz Yılmaz’a devreden Süleyman Kopuk ise :“ Yeni seçilen Deniz Yılmaz ve ekibine hayırlı olsun diyor, bu kutlu davada başarılar diliyorum.. Her zaman dediğimiz gibi “Koltuklar gelip geçici, bâki olan davamız ve partimizdir” dedi. AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan tarafından mevcut başkan Süleyman Kopuk’a plaket sunuldu.
 
Yeni Başkan Deniz Yılmaz ise yaptığı konuşmada:“ Geleceğe dair çok heyecanlıyım, bu heyecanı da ekibimle birlikte sahalara taşımak istiyorum. İlçemizde çok ciddi bir genç potansiyeli mevcut. Bu gençlerimizle birlikte, tüm Ak kadrolarımızın da yardım ve desteğiyle 2009’dan bu yana sürekli yenilenen ve gelişen ilçemizde birleştirici, bütünleştirici bir siyasi anlayışı mevcut kılma gayretinde olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit