Lapseki Belediyesi Sahil Sosyal Tesislerinde yapılan kongreye, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, Ak Parti Lapseki Kadın Kolları Başkanı Sevda Kılıç, İl Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan ve partililer katıldı. Divan Başkanlığını Erhan Taşkıran, Başkan Yardımcılığını Tuba Sertkaya, Divan Üyeliklerini ise Merve Sezer yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Tek listeyle gidilen seçimde Burhan Kaya, AK Parti Lapseki Gençlik Kolları Başkanı Seçildi.
 
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz kongrede yaptığı konuşmada, üç yıl uyum içerisinde çalıştıkları Gençlik Kolları Başkanı Serdar Kamaşık ve yönetim kuruluna teşekkür ederek şunları söyledi; “Yeni seçilen yönetim kurulu kardeşlerim ile yol yürüyeceğim için gurur duyuyorum. Şunu belirmeden geçmeyeceğim; geçlerimizin bir çoğu bundan 16 yıl öncesini belki hatırlamıyorlar. Biz bu ülkede 16 yıl önce neler olduğunu neler yaşandığını biz çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz yıl hep birlikte yaşadığımız 15 Temmuz ve bunun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Onun için hiçbir zaman Allah birlik, beraberliğimizi bozmasın ve bunun içinde daha çok çalışıp daha çok üretmeliyiz. Bu memlekete hep birlikte sahip çıkmalıyız. Yeni yönetim kurulumuza başarılar diliyorum.”
 
“Tek amacımız millete hizmet etmek”
AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer ise, 2010 yılında o dönem ilçe başkanı, şimdi belediye başkanı olan Eyüp Yılmaz ile birlikte 7 yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Allah nasip etti ikinci döneme hep birlikte besmeleyi çektik. Bu görevin adı ne olursa olsun gerek ilçe başkanlığı, gerek kadın kolları, gerek gençlik kolları, mahalle başkanlığı, gerekse köy başkanlığı, ismi ne olursa olsun tek amacımız, tek derdimiz var. O da bu millete hizmet etmek. Şunu iyi biliyoruz; bu millete borcumuz var. Bu millet bizim yanımızda olmasaydı 15 Temmuz akşamı belki bir çoğumuz burada olmayacaktık. Bırakın siyaset yapmayı, yönetimlerde, kadrolarda olmayı, belki siyaset yapacak ülkemiz dahi olmayacaktı. O yüzden benim genç kardeşlerime tavsiyem ilk önce diri olmalıyız, beraber olmalıyız” diye konuştu.
 
Kaya’dan çok çalışma sözü
Gençlik kolları başkanlığına seçilen Burhan Kaya ise bir teşekkür konuşması yaparak, “Yeni bir kutlu yola genç ve dinamik yönetim kurulu arkadaşlarım ile çıkmış bulunmaktayız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Belediye başkanımız Eyüp Yılmaz başta olmak üzere İlçe Başkanımız Halil Özer’den çok şey öğreneceğiz. Önümüzde yerel, genel seçimler var. Bunun için çok çalışacağız. İlçe başkanımız ile kol kola belediye başkanımızın her zaman yanında olarak partimizi daha yükseklere, belediyemize dikilen AK Parti bayrağını daha uzun yıllar orada kalmasını sağlayacağız. Allah’ın izniyle yeni yönetim kurulumuz hem bizim hem de ilçem için hayırlı olsun” dedi.

Haber: Ercan ÖZÇETİN