Önceki gün akşam saatlerinde Çanakkale’ye gelen Gold Wing Club üyeleri Eceabat ilçesinde Belediye Başkanı Adem Ejder ile vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki buluşmada Köprülü Hamdibey İlkokulu halk oyunları ekibi tarafından gösteri gerçekleştirildi.
 
Motosiklet tutkunları bugün ise, Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlik ve savaş alanlarını gezdi. Conkbayırı, Bigalı köyü, Atatürk Evi ile Arıburnu bölgelerindeki şehitlik ve anıtları ziyaret eden Gold Wing Club üyeleri Şehitler Abidesi’nde, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile bir araya geldi. Gold Wing Club Turkey Derneği Başkanı İsmail Faiz Köprülü, günün anısına Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir’e günün anısına plaket verdi. Kaşdemir, motosiklet tutkunlarını tarihi alanda ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
 
Gold Wing Club Turkey Derneği Başkanı İsmail Faiz Köprülü, bu yıl Çanakkale’de buluşmayı planladıklarını ve 24 Eylül’e kadar süreceğini belirterek, “Yabancı misafirlere Türkiye'nin güzelliklerini ve Türk insanının misafirperverliğini göstermeyi amaçlıyoruz. Şu ana kadar 130 motosikletli dostumuz ile buradayız. Hafta sonuna kadar 200 motosikletliye ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Rusya ve Litvanya da dahil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinden katılımcı misafirlerimizle Çanakkale’de buluştuk. Tarihimizi n yaşandığı bu özel alanları onlara da gösterme fırsatı bulduk” dedi.