Kuruluşunun 50’nci yıldönümünü kutlayan Çanakkale’nin köklü şirketlerinden Miller Holding, günlük 2,2 milyon varil üretimi, dünya ham petrol üretimindeki yüzde 2.1’lik payı,30’dan fazla ülkede 6 binden fazla istasyonu ile dünyanın petrol üretimine göre en büyük 2’nci şirketi Lukoil ile dev işbirliğine imza attı.
 
Lukoil, 1 milyar doları bulan Türkiye yatırımlarını, bölgenin akaryakıt pazar lideri Miller Holding’e ait 6 istasyonu bayi ağına katarak daha da arttırdı. Miller Holding de Lukoil’ın, perakendedeki en büyük bayisi oldu. Enerjide dev Rus-Türk işbirliği, Çanakkale’de, Miller Holding’in Dardanos Akaryakıt Tesisi’nin açılış töreni ile hayat buldu. Lukoil Genel Müdürü Arash Repac, Lukoil-Miller işbirliğinin Türkiye’ye verilen önemin göstergesi olduğuna dikkat çekerek,  “Türkiye’deki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi. Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon ise “Yarım asırlık akaryakıt tecrübemizi, dünya devi ile birleştirdik. Dünyanın en büyük petrol platformlarına ve rafinerilerine sahip Lukoil, Türkiye’deki birçok akaryakıt dağıtım şirketinin de ana tedarikçisi. Biz aslında bu işbirliği ile üreticinin gücünü doğrudan müşterilerimizle ile buluşturmayı da başardık. Bu işbirliği, Çanakkale ve İstanbul başta olmak üzere başka yerlerde de büyüyerek devam edecek ve 2023 yılına kadar toplam 20 akaryakıt istasyonunu hizmete alacağız” diye konuştu.
 
Çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen Miller Holding’in Dardanos Akaryakıt Tesisi’nin açılış töreninde, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Kepeze Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Mildon, Lukoil’den Genel Müdür Arash Repac, Ticari Direktör Zaur Jalilov, Genel Müdür Yardımcısı Ercan Aydemir, CFO İsmail Kerimov, Yatırım Müdürü Ahmet Ural, Türkiye Satış Müdürü Tunçkan Yalnız, Bölge Müdürü Ezgi Canbul,  Pazarlama Müdürü Ulaş Koç, Baş Hukuk Müşaviri Oğuz Sami Sarıkaya, Saha Müdürü Caner Can, Yatırım Koordinatörü Murat Şen, Yatırım Mühendisi Mert Okay ve LPG Mühendislik Koordinatörü Süleyman ile kentin iş adamları da yer aldı.
 
“Her yeni başlangıç, yeni bir heyecandır”
Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, 50’nci kuruluş yıllarını kutladıklarını belirterek, Miller ailesi olarak 50 yılda pek çok ilklere imza atmanın Çanakkale ve Türkiye için üretmenin onurunu yaşadıklarını söyledi. Bu törende de başka bir ilki hayata geçirdiklerini aktaran Mildon, “Her yeni başlangıç, yeni bir heyecandır. Yarınlara atılacak en güzel yatırımdır. Dünyanın en büyük akaryakıt şirketlerinden Lukoil gibi bir enerji devinin gücünü Miller’in gücüyle birleştirerek, Türkiye’de gücüne güç katmanın mutluluğu içerisindeyiz. Çanakkale ve Gelibolu’da toplam 6 akaryakıt istasyonumuz, bundan sonra Lukoil markasının kalitesi ve gücüyle hizmet verecek. Lukoil’i şehrimizle tanıştırmış olmaktan dolayı ayrıca heyecanımız büyük.  Günlük 2,2 milyon varil üretim kapasitesi olan Lukoil’in ülkemizde yaklaşık 600 adet akaryakıt tesisi bulunuyor. Dünyanın en büyük petrol platformlarına ve rafinerilerine sahip Lukoil, Türkiye’deki birçok akaryakıt dağıtım şirketinin de ana tedarikçisi. Biz aslında bu işbirliği ile üreticinin gücünü doğrudan Çanakkale halkıyla da buluşturmayı başardık” dedi.
 
2023 yılına kadar 20 akaryakıt istasyonu daha
Bu anlaşma sürecinde, sahip oldukları gücü kendileriyle paylaşmaktan hiç çekinmeyen ve taleplerinde hep destekleyen başta Lukoil Genel Müdürü Arash Repac ve tüm Lukoil ailesine şahsı ve şirketi adına sonsuz sevgi ve saygılarını ileten Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon şöyle devam etti; “Emek dolu, dostluk dolu bir yolu birlikte açtık. Hayallerimizi, hedeflerimiz birleştirdik. Güzel bir başlangıç yaptık. Bu vesileyle bir müjde daha vermek istiyorum. 2023 yılına kadar Lukoil markası ile başta İstanbul ve Çanakkale olmak üzere 20 akaryakıt istasyonumuzu daha hizmete açacağız. Türkiye’ye güvenen, yatırımlarını büyüten Lukoil ile birlikte bu yolda birlikte yürüme kararımızı, ülkemize de güç kazandırmaktan dolayı ayrıca memnuniyetimizi belirtmek istiyorum. Çanakkale bugün Lukoil markası ile dünyanın en kaliteli akaryakıtını en iyi fiyata almaktadır. Müşterilerimizden bize gelen geri dönüşlere göre, fiyat avantajı ve yakıt kalitesi sayesinde, her müşterimizin yüzde 15’e yakın tasarruf sağladığını rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bu ayrıcalığı bizlere yaşattığı için şirketlerin ve ailelerin bütçelerine kazandıran bu destek için Lukoil ailesine tüm Çanakkale ve müşterilerimiz adına teşekkür ediyorum.  Milleri ve Lukoil işbirliğinin Çanakkale’ye sağladığı katkı da artarak devam edecek. Tam 50 yıl önce rahmetli kurucumuz Turhan Mildon’un attığı temel ile Gelibolu’da başlayan yolculuğumuz, bugün dünyanın birçok yerinde iş yapan bir şirket haline dönüştü. Şahsım, ailem ve tüm mesai arkadaşlarımla beraber bu başarının haklı gururunu yaşıyoruz. Biz yaptığımız her işte önce müşteri memnuniyetine, kaliteye ve hizmete odaklandık. Turhan Mildon’un bize bıraktığı iş anlayışı ve kurallarıyla bu noktaya geldik, çok çalıştık. Bugün akaryakıt, otomotiv, denizcilik, inşaat ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimiz ülke ekonomisine istihdam ve katma değer sağlayan bir güze sahip oldu. Daha yapacak çok işimiz ve yatırımımız var. Durmadan ilk günkü aşkla, heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Daha çok çalışacağız şehrimizi ülkemizi gururla temsil edecek işlere imza atacağız. Lukoil, ‘Taraftar Kart’ uygulaması ile Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarlarına da yüzde 8’e varan indirimler uyguluyor. Aynı zamanda ‘Çiftçi Kart’ ve ‘Taşıt Tanıma Sistemi’ ile de fark yaratıyor. Lukoil’ın sunduğu bu tür fırsat ve hizmetleri en hızlı ve hesaplı şekilde ulaştıracağımız için mutluyuz. Miller Holding, geçmişten gelen birikimini dünya devi Lukoil’le birleştirerek, insanlarımıza en hızlı ve ekonomik hizmeti sunmaya devam edecek.”
 
Çanakkaleli müteşebbis iş adamlarına seslendi
Miller Holding olarak 3 yıl önce müteşebbis ruhu, cesaret ve Allah’ın izniyle Batı Afrika’ya açılarak bir ilke daha imza attıklarını anımsatan Mildon, “Senegal hükümetiyle imzalamış olduğumuz sözleşmeyle, Batı Afrika’nın en büyük hal ve Tır parkını Türk mühendisleriyle inşa etmenin onurunu yaşıyoruz. Çok kısa zaman içerisinde inşaatı tamamlayarak açılışını da gerçekleştireceğimiz bu büyük projeyle Türk müteahhitliğinin damgasını vurmaktan mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin Afrika ülkelerine verdiği destek, Türk iş dünyası için de büyük bir fırsat oluşturmaktadır. Afrika ülkeleri, krizde olan Avrupa ülkelerinin alternatifi olabilecek bir noktadadır. Türk girişimci ruhu buralarda da yine başarı hikayeleri yazacaktır. Akılcı hareket etmeli, küresel denge ve fırsatları takip etmeliyiz. Ben buradan tüm Çanakkaleli müteşebbis iş adamlarına sesleniyorum. Güç birliği yapın ve bu ülkelere yatırım yapın. Türkiye’nin kalkınmasına destek olun. Türk ihracatına destek olun. İnanın 5 yıl sonra geç kalmış olacaksınız. Risk alın, korkmayın. Tarih yazmak cesaret işidir.  Fatih Sultan Mehmet, ‘Tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir’ der. Biz bu ülkeye çok şey borçluyuz.  Çanakkale’mizin Türkiye gayri safi milli hasıladaki payının düşük olması kaderimiz olmasın. Biz, üreten, dünyaya mal ve hizmet satabilen bir Çanakkale inşa edelim. Şu anda ülkemizin yakalamış olduğu yükseliş trendine biz de Çanakkale olarak dahil olalım. Bu rüzgarın bitmemesini sağlayalım. Zaman birlikte olma zamanıdır. Kısır çekişmelere girmeden Türkiye’mizin üretim, yatırım, ihracat ve istihdam odaklı ekonomik büyüme modelinin sürdürülmesine ve 2023 hedeflerine tüm gücümüzle sahip çıkalım” diye konuştu.
 
“Biz bu dev transferden dolayı son derece mutluyuz”
Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çekerek, yatırımlarını artırarak sürdüreceklerini belirten Lukoil’ın Türkiye Genel Müdürü Arash Repac ise Miller Holding ile yaptıkları işbirliğinin önemini ise şöyle anlattı: “Miller Holding’le yaptığımız işbirliği, Türkiye’ye verdiğimiz önemin göstergesidir. Türkiye, Lukoil için son derece önemli bir lokasyon ve aynı zamanda önemli bir pazar. Dolayısıyla yatırımlarımız katlanarak devam ediyor. Çanakkale ve çevresi yatırım yapmak, büyümek istediğimiz bölgelerden biri. 6 istasyona sahip Miller, bu stratejimiz dahilinde son derece önemli bir hedefti. Biz bu dev transferden dolayı son derece mutluyuz. Türkiye'deki yatırımlarımız devam edecek; bundan herkes emin olabilir.”
 
‘Taraftar Kart’ uygulamasını Rodrigues tanıttı
Açılış trenin en ilgi gören konuğu ise Lukoil tesislerinde, yüzde 8 indirim sağlayan ‘Taraftar Kart’ uygulamasını tanıtmak için gelen Galatasaray’ın başarılı orta saha oyuncusu Garry Rodrigues oldu. Futbol toplarını imzalayan ve istasyonda kısa bir gösteri yapan Rodrigues’ taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Fotoğraf çektirme yarışı renkli görüntülere sahne oldu.
 
Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle Miller Holding’in Dardanos Akaryakıt Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi.
 
Haber: Ersan KÜÇÜKKURU