Çanakkale Çan yolu Ortaca Köyü ile Kirazlı Köyü arasındaki Demir Eriten Çeşmesi mevkiinde, çevrenin kirletilmiş ve çöplerin gelişi güzel atılmış durumda olduğunu ifade eden CHP’li Öz, “Doğayı korumanın bir yolu da çevre temizliğidir” dedi.
 
CHP’li Öz, “Üzücü bir tabloyla karşılaştık. Çevre temizliği ve doğayı korumak, hepimizin üzerine düşen önemli bir görevdir ve unutmamalıyız ki; İnsanlar yaşadıkları çevreden sorumludurlar” diyerek açıklamalarında şunları ifade etti: “Gelecek nesillere güzel bir doğa miras bırakmalıyız.
Doğayı korumak için çevre temizliğine özen gösterirsek geleceğimizi de güvence altına alabiliriz ve ancak, yerlere çöp atmayarak, evimizin ve işyerimizin önünü temiz tutarak, piknik ve mesire alanlarında çöplerimizi bırakmayarak, denizlerimizi kirletmeyerek gelecek nesillere temiz bir çevre ve güzel bir doğa miras bırakabiliriz. Bu bağlamda, öncelikle birey olarak üzerimize düşeni yapmalıyız ve çevre duyarlılığı gösterdiğimiz kadar çevre temizliğine de özen göstermeliyiz. Bu konuda toplumsal bilinç yaratmalıyız ve doğa temizliğine önem vermeliyiz. Özellikle mesire ve piknik alanlarında tükettiğimiz ürünleri, poşetleriyle çöp kutularına bırakmalıyız, eğer yoksa en yakın çöp alanına götürmeliyiz. Bölgedeki çevre kirliliğini ilgili kurumlara iletip, temizlenmesi konusunda girişimde bulunacağım. Bundan sonraki süreçte doğamızı korumak için daha da duyarlı olmalıyız ve temiz çevre çağrımızı arttırmalıyız.”