Cumhuriyet Meydanında, Atatürk anıtında başlayan törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muzaffer Özgen, Çanakkale İl Jandarma Komutan Vekili Albay Metin Çelebi, Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Necdet Erdinç, Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Atatürk Anıtına Çanakkale Valiliği, Çanakkale Boğaz Komutanlığı, Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şubesi çelenkleri sunuldu. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk İlk Öğretim Okulu Öğrencisi Ekrem Berber ile Gazi Orta Okulu öğrencisi Esra Seçil, Gaziler günüyle ilgili şiirlerini okudu.


 
Çanakkale Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Necdet Erdinç burada yaptığı konuşmada:“ Gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız” dedi.
 
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve beraberindeki protokol üyelerinin Gaziler ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından, Gazi ve Gazi ailelerine Çanakkale Boğazı’nda bir Boğaz turu düzenlendi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit