AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, yeniden yapılanma ve 2019 hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 2019 yılının teşkilatlarını oluşturduklarının altını çizen Aydoğan, “Bugüne kadar partimize emek vermiş ve yola devam etmek isteyen arkadaşlarımızla, enerjisi yüksek, çalışmalarıyla davamıza katma değer üretebilecek herkese kapımız açık” dedi.
 
Bir taraftan yenilenme sürecine de gitmeleri gerektiğini de aktaran AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, yüzde 50+1’i hedefleyen parti olarak geniş katılımı sağlayacak ekipler kurmaları gerektiğini söyledi. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından www.akkadinbasvuru.com adlı bir internet sitesi kurduğunu söyleyen Aydoğan “Geniş başvurular almak istiyoruz. Birilerinin referansı olmaksızın, partimize üye olan ve olmak isteyen herkesin başvurmasını istiyoruz” dedi.
 
İlçenin yapısını yansıtacak
Çanakkale İl genelinde parti üyelerinin kadın teşkilatlarında görev için başvurabileceğini belirten Aydoğan , “Üye olmayanlar ise il ve ilçe parti binalarımıza giderek üyelik başvurusunda bulunabilir. Üye olduktan sonra da siteye başvurabilirler. Kriterimiz gönülden adanmışlık” diye konuştu. Başvuruları aldıktan sonra, tüm il ve belli bir nüfus üzerindeki ilçelerde mülakatları kendilerinin yapacağını ifade eden Aydoğan, şöyle devam etti: “Örneğin 50 kişilik bir yönetim kadrosu oluşturuyoruz. Bunun yarısı kadar da yedek yönetim oluşturuluyor. Ama biz her ilçe için 150 kişilik bir özgeçmiş havuzu oluşturacağız. Tamamen ilçenin yapısını yansıtan bir yönetim kurmak istiyoruz. 150 kişilik özgeçmiş havuzu içerisinden, il başkanı, ilce koordinatörlerimiz, teşkilat başkanımızla birlikte mülakat yapacağız. 25 kişilik yedek yönetimi ve 50 kişilik yönetimi belirleyeceğiz. Kalan 75 arkadaşımızı da farklı görevlerde görevlendireceğiz. Komisyonlarda görev alabilirler. Mahalle başkanlığı yapabilirler. Böylece başvuran arkadaşlarımızın büyük kısmını değerlendireceğiz.”
 
“Türkiye sevdalısı ekip oluşturacağız”
Yönetim kadrolarına mülakat yapacaklarını ifade eden Aydoğan, “Mümkün olduğunca herkese hitap edebilecek, halkı kucaklayabilecek, halkın dilinden anlayan, adanmışlığı olan, gönülden bu işi yapacak olan Türkiye sevdalısı bir ekip oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Partinin kadın çalışmalarının her zaman ön planda olduğunu dile getiren Aydoğan , “2019 yılında kadınlarımız yine ön saflarda olacak. Tüm bu seçimlerde hem kadın kollarımız var gücüyle çalışacak hem de karar alma mekanizmalarında daha fazla yer bulacaklar inancındayım. Bu konuda genel başkanımızın kadınlara her zaman pozitif ayrımcılığı var. ‘Kadınlar siyasetin öznesidir’ diyen bir genel başkanımız var. Ciddi anlamda ondan güç alıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Değişim bize güç katacak”
Saime Aydoğan , “Bizimle çalışmak isteyen herkese kapımız açık. Yenilenme süreci de başladı. Ama partimize emek vermiş arkadaşlarımız bugün görevlerini tamamlamış olsalar da ilerleyen zamanlarda farklı kademelerde görev alabilirler. Bu bir bayrak yarışıdır. 15 Temmuz hain darbe girişimine yek vücut karşılık veren bir teşkilatız. Herkesin emeği çok fazla ama değişimler partiye her zaman güç kazandırmıştır. Tazelenme ile de 2019'a güçlü, üç seçimi de yapabilecek dinamik bir teşkilatla gireceğiz” diye konuştu.