Son yıllarda parti içi çekişmelerin eksik olmadığı, sürekli bir çatışma içinde olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında yaklaşan kongre öncesinde İl Merkezinde mahalle delege seçimleri başladı. Hafta sonu Esenler ve İsmetpaşa Mahallerinde gerçekleşen delege seçimlerine katılım bir hayli fazla oldu.
 
Lokalciler adı verilen Belediye Grubunun “Mavi” liste, Örgütçüler adı verilen İl ve Merkez İlçe Yönetiminin ise “Beyaz” liste ile mücadele ettiği mahalle delegelerinin sonucunda ortaya çıkacak tablonun nasıl olacağı merakla bekleniyor.
 
Esenler Mahallesinde gerçekleşen mahalle delege seçimlerini “Mavi” Listenin adayı İsmet Güneşhan ve “Beyaz” liste adayı mevcut İl Başkanı Nejat Önder ile Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz’ yakından takip ettiler.
 
Delege seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Nejat Önder:“ Merkez İlçede kongreler süreci başladı. Ülkemiz karanlık günlerden geçiyor. Partimizde umudun partisi olduğu için bizlerde ona yakışır şölen havası içerisinde bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz muhtarlık bölgesi kongre, delege ve önseçim delegelerini seçiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde partimizi iktidara taşımanın yollarını arayacağız” dedi.
 
Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ise Merkez İlçede ilk seçimin Esenler Mahallesinde gerçekleştiğini ve yoğun bir katılım olduğunu dile getirdi. Karakaş:“  Çanakkale’deki bu ilginin son güne kadar devam edeceğini görüyoruz. Eğer delege seçimlerine ilgi varsa buda ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi’nin ihtiyacı var demektir. Kavgasız gürültüsüz bir seçim geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, partisinin ülke genelinde kongre süreçlerine başlandığını vurguladı. Milletvekili Öz:“  Çanakkale’nin ilçelerinde ve merkezde kongre öncesi delege seçimleri yapılmakta. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman demokrasiyi özümsemiş, bu ilke çerçevesinde siyasi hayatını devam ettirmiştir. Bugünde üyelerimiz demokrasi şöleni içerisinde oylarını kullanmakta” ifadelerini kullandı.
 
 Haber: Fehmi Şenyiğit