Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulunun geçtiğimiz günlerde 11 partili için aldığı oy kullanamaz kararını Yüksek Disiplin Kurulu kaldırdı. YDK’nın aldığı bu karar ile Mavi pusula destekçisi 6 isim için umut doğdu.
 
CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun aldığı bu kararın arkasında Belediye Grubuna yakın olan YDK üyesi Serdar Soydan’ın olduğu iddiaları ortaya atılırken, alınan duyumlar ise Belediye grubunun bu konuda havanda su dövdüğü yorumlarına yol açtı.
 
Parti içi kaynaklardan alınan bilgilere göre İl Disiplin Kurulu’nun 11 kişi hakkında aldığı kararı Merkez İlçe Başkanlığı’na iletmediği ortaya çıtı.
 
Aynı kaynaklardan alınan bilgiye göre İl Disiplin Kurulunun aldığı kararın duyulmasının ardından YDK Üyesi Serdar Soydan’ın alelacele bir şekilde konuyu Yüksek Disiplin Kurulu’na ilettiği ve bu kararının cumartesi günü başlayan delege seçimleri öncesi kaldırıldığı ifade edilirken. Merkez İlçe Başkanlığı’na iletilmeyen bir kararın Yüksek Disiplin Kurulundan alelacele kaldırılmasına da parti içinden havanda su dövdüler yorumu yapıldığı öğrenildi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit