Samsun Yaşar Doğu Spor Salonunda gerçekleştirilen Gençler Türkiye Taekwondo şampiyonasına Türkiye’nin değişik bölgelerinden olmak üzere 71 ilden 2000’i aşkın sporcu katıldı. Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık “Şampiyonaya yoğun ilgi ve katılım vardı. Kulüpler ve şampiyonaya katılan sporcular bu şampiyonaya çok iyi hazırlanıp tatemiye çıktılar” dedi. Altunışık bu dev şampiyona bizim ve tüm iller için çok önem arz etmekteydi. Çünkü burada şampiyon olan sporcular Güney Kıbrıs Rum kesiminde yapılacak olan Avrupa Gençler taekwondo şampiyonasına katılma hakkını kazanmış olacaktı, bu nedenden dolayı kıyasıya mücadelelere şahit olduk.
Yapılan bu önemli organizasyona günde çift antrenman yaparak çok iyi hazırlandık ve çok çalıştık. Bunun karşılığında Emine GÖĞEBAKAN Türkiye şampiyonu olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde yapılacak olan Dünya Taekwondo şampiyonasına Milli takım seçmelerine katılmayarak direk katılma hakkını Kazanmış oldu.

Taekwondo il temsilcisi Hasan Altunışık, Şampiyonaya Çanakkale Taekwondosu olarak sekiz sporcuyla katıldık. diğer sporcularımız maalesef bazıları madalya maçında yenildiler. Onlar da böyle büyük organizasyonlara katılarak eksiklerini görme fırsatı yakaladık. Yenilen bu Sporcularımızın Yaşları daha genç daha iyi çalışarak önümüzdeki şampiyonalarda umarım yenilgilerinden ders alarak, şampiyon olma aşamasında gayret gösterecekleri inancındayım. dedi sporcumuz Emine GÖĞEBAKAN ise 42 kiloda mücadele verdi. Şampiyonada favori olarak gösteriliyorduk ve final maçına kadar tüm maçlarını nakavt ile aldık. Final maçını ise 10-5 gibi rahat bir skorla geçerek adeta şov yaptık. Bir tur atlayarak Yedi maç alan Anafartalar spor kulübü sporcumuz Emine GÖĞEBAKAN, 42 kiloda Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Sporcum Emine ortaya koyduğu mükemmel tekniklerle adeta izleyenleri büyüledi.

Altunışık sözlerine şöyle devam etti: “Sporcum Emine 2014 yılında Azerbaycan’da yapılan yıldızlar Dünya taekwondo şampiyonasında Dünya üçüncüsü olup Çanakkale’nin spor tarihinde bir ilki yaşatmıştı. Sporcum bu yıl bir üst kategori olan gençlerde yine Türkiye şampiyon oldu. Gençler kategorisinde şampiyon olmak gerçekten zor ama sporcum zoru başararak Avrupa şampiyonasına gitme vizesini almış oldu. Ben sporcumu bu başarılarından dolayı kutluyor ve daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Emine GÖĞEBAKAN bu büyük başarısından dolayı Kıbrıs Yarım Adasının Rum kesiminde yapılacak olan Avrupa Taekwondo Şampiyonasına katılacak ve orada Avrupa şampiyonluğunu Ülkemize ve Çanakkale’ye kazandırarak şanlı bayrağınızı dalgalandıracağı inancındayım.

Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık, “Emine’nin hedefi bu yıl içerisinde Samsun’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında şampiyon olup Avrupa Taekwondo şampiyonasında Avrupa şampiyonu olmaktı. İlk aşamayı tamamlayan Emine şimdi daha çok çalışıp Avrupa şampiyonu olacak ve İstiklal marşımızı Güney Kıbrıs semalarında okunmasını sağlamak için ter dökecek” dedi. Sözlerine devam eden Altunışık: “Sporcum bunu yapabilecek düzeyde ve yeteneğe sahip, inşallah bu başarıyı elde edeceğine de inanıyorum. Sporcum dünya üçüncüsü olduğu günden beri daha azimle ve gayretle çalışmalarına devam ediyor. Hedefi dünya şampiyonu olan Emine teknik taktik bilgiyi ve becerilerini daha çok geliştirerek bu büyük hedefi aşacağı inancındayım ve kendisine bu konuda güvenim tam. Bununda açık göstergesi olarak Ağustos 2017 yılında Samsun’da yapılan Taekwondo Türkiye şampiyonasında final maçına kadarki tüm maçlarını nakavt olmak suretiyle yedi maç alarak şampiyon oldu. Sporcum Emine sürekli başarısına başarı katarak çıtayı daha üst seviyelere çıkartıyor. Bu başarılarda ailesini, kendisini, beni ve tüm sporseverleri her zaman mutlu ediyor. Ben sporcumu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.


Kaynak: Haber Merkezi