Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplu sözleşme imza törenine Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemir, sendika temsilcileri Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu ve şirket yöneticileri katıldı. Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemir, Gestaş ile 210 kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin uzlaşmayla sonuçlandığını belirterek, “Enflasyonun % 8,53 olduğu bir yerde, kesimler arasında bütün arkadaşlarımızla enflasyon üzerinde bir rakam alınmıştır. Uzlaşarak, barışçıl anlamda yapılmış bir toplu sözleşme genelde iyidir, memnuniyet vericidir. Bizleri de işçi kesimi olarak çalışanları temsilen memnun kaldığımız bir toplu sözleşme olmuştur. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. İşyeri bizim, Gestaş bizim.  Gestaş varsa çalışanlar var. Dolayısıyla Gestaş’ı korumak kollamak, geliştirmek her şeyden önce çalışanların asli görevlerinden birisi olarak biz görüyoruz. Allah nice sağlıklı, ömürlü, barışçıl toplu sözleşmeler naip etsin” dedi. 

Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu, yoğun mesai harcayarak, herkesin memnun olacağı doğrultuda anlaşma sağladıklarını belirterek, herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu. Uslu, “Tüm personelimiz,  Gestaş için çok önemli. Gestaş Çanakkale’de çok farklı hatlarda, çok farklı ilçelerde bölgeye hizmet veren bir şirket. Personelimizin memnun olması, iş tatmininin yüksek olması, mutlu olmasını çok önemsiyoruz. Gestaş olarak yaklaşımımızda hep bu doğrultuda oldu. Bu süreci de hep birlikte iyi niyetle, çözüm odaklı bir yaklaşımla, personelimizin hakkını verme anlamında gayretini ve emeğine değer vererek toplu ş görüşmesini mutabakatla sonuçlandırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantı sonunda Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemir, sendika temsilcileri ile Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu ve şirket yöneticileri Vali Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Haber:Ersan KÜÇÜKKURU