Cumhuriyet Halk Partisi il örgütünde Çanakkale’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı öncesinde lokalciler diye nitelendirilen Belediye grubundan 6 partili disipline sevk edilmişti. Bu partililere daha sonra eklen 5 kişi ile birlikte disipline sevk edilenlerin sayısı 11’e ulaşmıştı.
 
Sosyal medyanın sıkça kullanılan adresi haline gelen facebook üzerinde partiyi küçük düşürücü paylaşım yaptıkları iddiasıyla disiplin kuruluna sevk edilen 11 kişi hakkında merakla beklenen karar alındı.
 
CHP kulislerinden gelen bilgiye göre aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve belediye personellerinin de bulunduğu 11 kişi için delege seçimlerinde aday olsalar bile seçilemeyeceği yönünde karar alındığı ve bu kararı İl Disiplin Kurulu aldığı için Genel Merkez Disiplin Kuruluna itiraz yolunun kapalı olduğu öğrenildi.
 
Yaklaşan kongre öncesi delege seçimlerinin başladığı bugünlerde Belediye grubundan 11 kişi hakkında seçilemez kararı alınmasının ardından gözler Belediye grubuna çevrildi. Parti yönetimi ile sürekli sürtüşme haline olan Belediye grubunun bu karar karşısında yapacağı hamle veya hamleler parti kulislerinde merakla bekleniyor.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit