AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu, Eylül ayı meclis toplantısında CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı, AK Partili vekillerin gündeme getirdiği kamuya ait binalar yıkılarak yeşil alan olarak şehre kazandırılması, Cennet Otoparkının bulunduğu alana 1500 araçlık otopark yapma imkânı varken 700 araçlık yaparak geriye kalan alanı ranta açılması, her geçen gün nüfusu artan Güzelyalı’nın kavşak ihtiyacı ve CHP’li Kepez belediyesi ile CHP’li Çanakkale Belediyelerinin mahkemelik olmaları gibi bir çok konuyu gündeme getirdi.
 
“Kılıçdaroğlu’nun Şehitlikleri Ziyareti Umarız İlk ve Son Olmaz”
“Yıllardır ana muhalefet partisinin başında ama bir kez olsun 18 Martlarda buralara uğramadı, ellerini açıp şehitlerimiz için bir Fatiha okumadı” eleştirisinde bulunan Tülay Ömercioğlu, Kılıçdaroğlu’nun şehitlik ziyaretinin ilk ve son olmamasını umduğunu söyledi. Ömercioğlu; “Çanakkale’de CHP tarafından bir Adalet kurultayı gerçekleştirildi. Kurultay bitti aklımızda ne kaldı diye sorarsak; şehitlikte içki içen ve göbek atan CHP’liler kaldı diyoruz. Bu yansıyanların da ben buzdağının görünen kısmı olduğunu düşünüyorum, kim bilir başka ne skandallar oldu. Hatta bir vekilin güvenlik görevlisinidövdüğü gibi iddialarda ortada dolaştı. Aslında bunlar bizi şaşırtmadı çünkü Maltepe’de yapılan Adalet mitingi sonrasında da aklımızda Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri yerine, AK Partiye ait miting fotoğraflarının paylaşılması ve “kaç kişi vardı?” tartışmaları kalmıştı. Allah aşkına sormak isterim; Çanakkale Adalet Kurultayı yapıldı bir tane aklınızda kalan söylem var mı? Benim var; “Kamp alanında alkol tüketilmesi yasaktır” evet evet yanlış duymadınız. Böyle bir anons yapıldı. Bu ayıpta size yeter şimdi ne anlatırsanız anlatın..! Yani bunlar gösteriyor ki, bir mitingi yapamayan, bir kurultayı yapamayan parti ülkeyi yönetmeye talip. Türk halkı da bunu gördüğü için CHP’yi %25’in bir puan üstüne çıkamıyor. Özellikle belirtmek isterim ki, CHP’lilerin özellikle Kılıçdaroğlu’nun şehitliklere gelmesi bizi oldukça mutlu etti. Malum yıllardır ana muhalefet partisinin başında ama bir kez olsun 18 Mart’larda buralara uğramadı, ellerini açıp şehitlerimiz için bir Fatiha okumadı. Çanakkale’de miting yaptı ama şehitliklere gitmedi. Türk halkı bu samimiyetsizliği görüyor. Gördüğü için de CHP’nin durumu ortada. Bizler dileriz ki, Kılıçdaroğlu’nun şehitlikleri ziyareti ilk ve son olmaz” açıklamalarında bulundu.
 
“Ülgür Gökhan’dan Hadi Yapalım Demesini Beklerdim Ama O Ne Yapıyor!”
AK Partili Vekiller Bülent Turan ve Ayhan Gider’in eski İl Özel İdaresi Binası, Adliye Binası gibi binaların yıkılarak şehre yeşil alan olarak kazandırılması konularını gündeme getiren Ömercioğlu, belediyenin bu teklif karşısında hemen vekillere dosyaları hazırlayıp “hadi hemen yapalım” diye gitmesi gerekirken halen daha siyaset yaptığını söyledi. Ömercioğlu, “Geçtiğimiz kurban bayramı arifesinde vekillerimiz Bülent Turan ve Ayhan Gider Çanakkale’ye önemli bir istikamet göstermiştir. Eski il özel idare binasının yıkılması o bölgede sadece valilik binasını kalmasını ve geri kalan alanın Çanakkale halkına yeşil alan/park olarak kazandırılması vizyonunu ortaya koymuştur. Eleştirdiğiniz bu konuların hangisi kötü bir niyet . Aradan 10 gün geçmiştir. Sayın başkan konuya ait görüşlerini daha yeni paylaşmaktadır. Bizim beklediğimiz bu açıklamaların yapıldığının ertesi günü dosyasını hazır eder. Vekillerin kapısına dayanırdı. Ben Bir Meclis üyesi olarak söylemiyorum. AK partili olarak  bunu  Bunu açık ve net söylüyorum. Çanakkale Halkı olarak söylüyorum. Bu öneriyi yapan vekillerin kapısına, hazır dediğiniz dosyaları  ve de hazırlayacağınız dosyaları alıp gitmenizi  “Söz  verdiniz Hadi bu işleri Çanakkale için yapalım” demenizi beklerdim. Siz buradan eleştiriyorsunuz.  Ama Çanakkale belediyesi hizmet yerine siyaset yapmaktadır. Vekillerce yapılan teklifler  bir çok kamuya ait alanın şehrin biraz daha dışına çekilerek buraların Çanakkale halkının nefes alacağı yerler kazandırılması için çaba içindir” diye konuştu.  
 
“1500 Araçlık Otopark Yapmak Yerine 700 Araçlık Otopark Yapıyor Neden, Ortada Rant Olduğu İçin!”
Yıllardır belediyenin vaatleri arasında olan Cennet Otoparkının hayal kırıklığı yarattığına değinen Ömercioğlu; “1500 araçlık otopark yapmak yerine 700 araçlık otopark yapıyor. Otopark olmasını beklediğimiz yerlere İşhanı, dükkanlar yapıyor. İş karşılığı milyonluk dükkanları müteahhitte veriyor. Otopark İşletmesini de yine malum firmaya veriyor.  Zaten orada toplam 200 ofis dükkan olacak. Her dükkanın en az iki arabası olsa 400 araç eder. Yapılan 700 araçlık otoparkın 400’ünü zaten oradaki araçlar kullanacaktır demektir” diyerek “Ne anladık biz bu işten” diye sordu. Ömercioğlu sözlerine şöyle devam etti; “Belediye şehri adeta rantsal dönüşümün merkezi haline getirmek için ardı ardına ihaleler açmakta ve nasıl bir tesadüftür ki o ihaleleri de hep bir kişi almaktadır. Belediye bu işler yerine Çanakkale halkının refahı için çalışsa  bugün onlarca meydan kilometrelerce uzunluğunda bir kordona sahip olacaktık. Ama bakın Çanakkale belediyemiz ne yapıyor. Yıllardır şehre yapacağım edeceğim dediği Cennet Otoparkı  neticesinden dağ beklerken , fare doğurdu. . Orada küçük bir kamulaştırma yaparak tüm alanı 1500 araçlık otopark yapmak yerine 700 araçlık otopark yapıyor. Otopark olmasını beklediğimiz yerlere İşhanı, dükkanlar yapıyor. İş karşılığı milyonluk dükkanları müteahhitte veriyor. Otopark İşletmesini de yine malum firmaya veriyor.  Zaten orada toplam 200 ofis dükkan olacak. Her dükkanın en az iki arabası olsa 400 araç eder. Yapılan 700 araçlık otoparkın 400’ünü zaten oradaki araçlar kullanacaktır demektir. Ne anladık biz bu işten. Çanakkale belediyesi sosyal demokrat, halkçı bir belediyeyim diyerek kendini pazarlasa da eylemlerine baktığımızda rant  ortaya çıkmaktadır. Çanakkale halkının artık bu gerçekleri görmesi gerekmektedir. Sırf ideolojik sebeplerden dolayı Çanakkale’ye yazık edilmektedir. Bunun acısını çocuklarımız, torunlarımız çekecektir.”
 
“Güzelyalı Girişine Köprülü Kavşak Yapılması Gerekiyor”
Güzelyalı ve Dardanos’un her geçen gün biraz daha geliştiğini önümüzdeki günlerde doğalgazın gelmesiyle bu bölgenin adeta bir patlama yaşayacağını belirten Ömercioğlu, Güzelyalı kavşağına tıpkı üniversite kavşağında olduğu gibi bir kavşak köprülü kavşak yapılaması gerektiğini söyleyerek; “Burası karayollarının sorumluluğunda ama bizler Çanakkale belediyesi olarak bir kamuoyu oluşturup, vekillerimize konuyu götürmeliyiz. Onlarında bakanlık nezdinde bu konuyu gündeme getirmesini sağlamalı ve ölüm kavşağı olan bu yolun bir an önce Çanakkale’ye yakışır bir hale getirilmesini sağlamalıyız” önerisinde bulundu. Ömercioğlu; “Güzelyalı, Dardanos her geçen gün daha şehrin en prestijli yerleşim yerlerinden birisi haline gelmektedir. Önümüzdeki aylarda buralarda doğalgazın da gelmesiyle artık buralar dünyada örneğine az rastlanır marka bölgeler olacaktır. Fakat Çanakkale belediyesi buraları da maalesef ihmal etmiş, halen daha alt yapı sorunlarını çözmemiştir. Milyonluk villaların satıldığı bu marka bölgenin hali ortadadır. Bakalım ilerleyen günlerde alt yapının çözüleceği söyleniyor, biz de izliyoruz. Burada alt yapı kadar sorun teşkil eden bir konuyu daha gündeme getirmek istiyorum. Güzelyalı’dan çıktıktan sonra, Çanakkale’ye gelmek için ana yola çıkmak gerekmektedir. Orada Çanakkale koleji ve bir de askeri tesis bulunmaktadır. Bu ana yol kara yollarına ait bir alandır. Gerek okuldan kaynaklı bir trafik, gerek Güzelyalı ve askeriyeden dolayı oluşan kalabalığa mevcut yol cevap vermemektedir. Burası ayrıca ölüme adeta davetiye çıkarmaktadır. Buraya çok acil olarak tıpkı Üniversite ve Kepez Kavşağında olduğu gibi köprülü kavşak ya da kavşaklar yapılmalıdır. Evet bu yolun sorumluluğu Karayollarına aittir.Ayrıca daha önce buradan , Yeni Adliyenin olduğu alanda üst geçide ihtiyaç olduğunu, Belediye Önderliğinde bu işi takip etmemizi istemiştik  Bizler Çanakkale halkının sorunlarını dile getirmesi gereken meclis üyeleri olarak. Bu konuda bir akıl ortaya koyarak, önceki Ankara’da vekillerimize konuyu götürmeli ve vekillerimizin bakanlık nezdinde bu konuyu gündeme getirmesini sağlamalı ve ölüm kavşağı olan bu yolun bir an önce Çanakkale’ye yakışır bir hale getirilmesini sağlamalıyız. Bu konu bizim üzerimizde bir vebaldir. Eğer doğru şekilde derdimizi anlatır ve doğru yöntemlerle talep edersek buradaki sorun çözülür. Bene meclis üyelerimizden buradan gelin birlikte hareket ederek bu sorunun çözümüne katkı sağlayalım diyorum” dedi.
 
“Hizmet Etmesi Gereken CHP’li Belediyeler Birbirlerini Mahkemeye Verdiler”
CHP’li Kepez belediyesinin, CHP’li Çanakkale Belediyesini şehir hatları otobüsleri sebebiyle mahkemeye verdiğini, hizmet üretmesi gerekenlerin halinin ortada olduğunu söyleyen Ömercioğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “CHP’li belediyeler mahkemelik oldular diye bir haber okuduk. Kimmiş bu CHP’li belediyeler birisi Çanakkale Belediyesi, diğeri Kepez Belediyesi. Kepez Belediyesi Çanakkale Belediyesini mahkemeye vermiş. Öncesinde anlaşma için çok gitmiş gelmiş, hatta genel merkezi devreye sokmuş. Genel merkez işi çözün demiş. Ama Çanakkale belediyesi çözüme yanaşmamış. Peki sorun ne? Ulaşım. Bakın Kepez Belediye başkanı ne diyor; ‘Bu ilin en büyük kentsel sorunu ulaşım ve otopark. Ulaşımda biz entegreyiz. Benden önceki belediye başkanının 2007’de yapmış olduğu bir protokolle entegre olduğumuz bir ulaşım ağının içindeyiz. Biz mahkemeye gittik 1 yıl oldu, bekliyoruz sonucunu. Açık açık söylüyorum, iki aynı siyasi parti çözüm üretemedik. Genel merkeze söyledim. Yerel yönetimlerden sorumlu, dün buradaydı kendileri sevgili Genel Başkan Yardımcım, inatla ‘bu işin çözün’ demesine rağmen, mevcut merkezdeki belediye başkanı bu işi çözmedi. Duyarlar diye söylüyorum, duymadılar beni ya. Üç defa gittim genel merkeze, çözün bizi mahkeme kapılarına düşürmeyin dedim. Ama düştük. Taşınanlar mutsuz, taşıyanlar mutsuz, biz mutsuz.  Kim mutlu? Bir tane orada müdür var ulaşım müdürü Hayati, mutlu. Adam ne derse o. Böyle bir dünya yok ve mutsuzuz. Yerel yönetimler için yapılan genel memnuniyet anketleri var; yaptığımız anketlerde bu ulaşım sorunu en önde. Biz bu entegre ulaşımı destekliyoruz ama bu haliyle kesinlikle desteklemiyoruz. Tamamen teslimiyetçi bir sistem. Bakın yarın hastane açılacak. Buradan ilk defa açıkça ilan ediyorum kamuoyuna. Hiç kimse kusura bakmasın kamu düzeni açısından eğer Kepez’in menfaatleri hiç ediliyorsa buna müsaade etmeyeceğiz. Eğer ilde ulaşım sorunu çözülecekse, Kepez dışlanıp birilerinin aklıyla gidilecekse, yok. Devlet hastanesi açıldığı anda net konuşuyorum, Çanakkale’den gelenler Kipa’da iner. Ben de 3 kuruşa buradan Kipa’ya taşırım insanları. Bu ilin en büyük sorunu ulaşım. Neden? Ha dengeler kuruluyor, halk otobüsü, şoförler odası. Oda seçilecek o başkanı destekleyecek. E halkı kim destekleyecek? Bu halkı desteleyecek kimse yok mu? Böyle bir ayıp yok.’ Kepez Belediye Başkanı Mutan daha ne desin, bunların üzerine bizim artık bir şey söylememize gerek yok. Çanakkale halkı bunları görsün istiyoruz. Hizmet üretmesi gerekenlerin hali ortadadır.”