Çanakkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’nci yıl dönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz’ün yanı sıra askeri ve mülki daire amirleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.
 
Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül’ün Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Okunan İstiklal Marşı’nın ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören sona erdi.  Daha sonra Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ile birlikte Valilik makamında tebrikleri kabul etti.
 
Valilikte düzenlenen tebrik kabulünün ardından Kordon boyunda resmigeçit töreni gerçekleşti. Protokol üyeleri ile birlikte tören alanına gelen Vali Tavlı, burada askerlerin, gazilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
 
Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin folklor gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Törenin sonunda askeri birlikler ve gaziler tören geçişi yaptı. Bu sırada törene katılan vatandaşlar ve protokol üyeleri ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak askerleri ve gazileri alkışladılar. Kordonboyunda gerçekleşen törene halk katılımının az olması ise dikkatlerden kaçmadı.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit