CHP’nin Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 4 gün sürecek olan Adalet Kurultayı sıkıntılı başladı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Çanakkale’ye gelen konukların kamp alanına ulaşımı için ring seferleri düzenlendi. Ancak ring seferi yapacak araç sayısının az olması kurultaya katılacak vatandaşların tepkisine neden oldu.
 
Adalet Kurultayı için Türkiye’nin 81 ilinden binlerce kilometre kat ederek Çanakkale’ye gelen misafirler trafik sıkışıklığı yaşanmaması için Kepez Limanından Eceabat ilçesine sevk edildi. Eceabat’a geçen vatandaşları burada ummadıkları bir sürpriz karşıladı. Kocadere Kamp alanına ulaşımı sağlayacak ring araçlarının yetersiz kalması görevliler ile vatandaşların tartışmalar yaşamasına sebep oldu.
 
Ring seferi yapacak araçları uzun süre bekleyen vatandaşlar daha kısa bekleyen vatandaşların araçlara binmesini eleştirerek ring seferlerini düzenlemekle görevli yetkililer ile tartıştı. Kendilerinin oluşturulan kuyruklarda bekletildiğini ifade eden vatandaşlar kurultaya gitmek üzere gelen diğer vatandaşların kuyruğa girmeden araçlara binmesini protesto ettiler.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit