CHP İl Başkanlığında gerçekleştirilen açıklamaya Genel Başkan Yardımcısı Torun’un yanı sıra CHP İl Başkanı Nejat Önder, Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.
 
Hazırlıkların büyük bir titizlik içerisinde ve yoğun bir çalışmayla devam ettiğini belirten Torun; “26-29 Ağustos tarihleri arasında Kocadere Kamp alanında yapacağımız Adalet Kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Bu amaçla da çok değerli il başkanım, ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım ve milletvekillerim ile görüş alışverişinde bulunacağız.  Hazırlıklarımıza başladık, çalışmalarımız devam ediyor. 26 Ağustos tarihinde yapılacak Kurultayımıza da hazır hale gelecektir” dedi.
 
Adalet yürüyüşü Türkiye’de çok büyük bir kabul gördü
Adalet Arayışı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Torun:“ Hepinizin bildiği gibi bir Adalet Yürüyüşü gerçekleştirdik. Ankara’dan İstanbul Maltepe’ye kadar yaklaşık 435 kilometre yürüdük. Binlerce, milyonlarca vatandaşımız bizlerle birlikte yürüdüler. Türkiye’de yaşanan Adaletsizliklere dikkat çektik. Adalet yürüyüşü Türkiye’de çok büyük bir kabul gördü ve adalet talep eden, hukuksuzluğa karşı çıkan herkes bir anlamda cesaret buldu. Üzerindeki korkuyu, endişeyi de bir kenara bıraktılar. Yapacağımız bu Adalet Kurultayı yürüyüşümüzün asılında bir açılımıdır” ifadelerini kullandı.
 
Kurultayın içeriği ile ilgili bilgiler veren Torun:“ Sekiz ana başlık altında 15-20’nin üzerinde farklı konularda Adalet talebimizi yenileyeceğiz. Öğle ve öğleden sonra olmak üzere iki konu işlemeyi planlıyoruz. Bu süreç içerisinde belli çalıştaylarımız olacak. Alan içerisinde Türkiye’de yaşanan adaletsizlikler ile ilgili, hukukun hala gerçekleşmediği belli davalar ile ilgili olarak bir hafıza sokağımız olacak adalet kutumuz olacak. Çanakkale’mizde inşa edilmek üzere bir Adalet Anıtı gerçekleştirerek ‘Adalet için bir tuğla’da sen koy’ diyeceğimiz, yüzyıllara hitap edecek, Türkiye’de bugün yaşanan Adaletsizliği simgeleyecek bir Adalet Anıtı gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra birçok konuda çalışmalar olacak, hem akademik hem de bireysel çalışmalar yapılacak. Türkiye’den tüm dünyaya tekrar Adalet talebimizi o alandan ifade etmiş olacağız” şeklinde konuştu.
 
Adalet Kurultayı’nın Çanakkale’de yapılmasının son derece anlamlı olduğunu kaydeden Torun:“ Bu vesile kurultay için desteğini esirgemeyen tüm teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük bir Ahenk içerisinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu kurultayın Çanakkale’de yapılmasını son derece anlamlı buluyorum. Çanakkale’mizin hepimizin yüreğinde özel bir yeri, özel bir anlamı var. Özellikle de bu kurultayın Çanakkale’de yapılması talebi ifade edildi. Geçmişte Çanakkale Ruhu ile nasıl hareket etmişsek, nasıl Çanakkale Ruhu ile ülkemizi kurtarıp Cumhuriyeti kurmuşsak, Adalet talebimizi de tekrar Çanakkale’mizden ifade edip, ülkemizde adaletin gerçekleşmesi ve yeniden tesis edilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.
 
Adalet Anıtı üzerinde bütün katılımcıların isimleri olacak
Kurultayda inşaa edilecek olan Adalet Anıtı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Torun:“ Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen’in tasarımını hazırladığı, anıtın görseli Adalet Kurultayı’nda sergilenecek. Bilindiği gibi Tarihi Alan Başkanlığı’nda böyle bir anıtı gerçekleştirmemiz mümkün değil. Daha sonra Çanakkale’mizin uygun bir yerinde, Belediye’mizin uygun gördüğü bir yerde inşa edilecek. O anıt üzerinde bütün katılımcıların isimleri olacak. Bu anıt vasıtasıyla bugün yaşanan Adaletsizlikleri simgeleyecek. Yarın çocuklarımız, torunlarımız Çanakkale’ye geldiklerinde babalarının, dedelerinin isimlerini o anıt üzerinde görebilecekler. Öyle bir özelliği olacak” dedi.
 
Haber: Fehmi Şenyiğit