AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, seçim bölgesi Çanakkale'de köy sayısı itibariyle ilk 5'te bulunan Ayvacık'ta muhtarlarla bir araya geldi. Ayvacık ve köylere son 15 yılda yapılan yatırımlar ve 16 Nisan Halk Oylaması sonuçları toplantının ana başlıkları arasındaydı. Turan, seçim sonuçlarıyla ilgili muhtarlardan bilgi alırken, neden evet ve neden hayır verildiğini muhtarlara sordu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a, Ayvacık Belediye başkanı Mehmet Ünal Şahin, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, AK Küçükkuyu belde başkanı Hüseyin Başaran, İl Genel Meclis üyesi Turan Tumay, Çanakkale Afet ve Acil Durum İl Müdürü Levent Yılmaz, il özel idaresi ve il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünden yetkililer de eşlik etti.


 
Turan, muhtarlar ile yaptığı toplantıda bir müjdeyi de verdi. Geçtiğimiz aylarda Ayvacık'ta meydana gelen deprem sonrası zarar gören evlerin yapımına başlanacağını açıklayan Turan,"  Yukarıköy başta olmak üzere ilçemize bağlı birçok köyde geçtiğimiz aylarda yaşanan depremden dolayı zarar meydana geldi. Deprem sonrası AFAD başta olmak üzere Belediyelerimiz, Valiliğimiz, Bakanlığımız ile hızlı bir şekilde müdahale ederek hiçbir hemşerimizi sokakta bırakmadık. Hemen gerekli erzak ve barınma ihtiyaçlarını karşılayarak konteynerlere yerleştirdik. Bu krizi millet ve devlet beraber yönetti. O zaman evi zarar gören, kullanılamayacak hale gelen hemşerilerimize söz vermiştik. Evlerini yeniden inşaa edeceğiz diye. Şimdi sözümüzü yerine getiriyoruz. Bayramdan sonra 205 evin yapımına başlanıyor. Hızlı bir şekilde yapımı tamamlanıp teslim edilecek. Yaşanılan deprem üzerinden uzun bir süre siyaset yapmaya kalktılar. Evleri vermeyecekler dediler. Bizleri, kendileriyle karıştırdılar. Biz verdiğimiz sözü tutarız. Nasıl ki ilk andan itibaren hiçbir hemşerimizi mağdur etmediysek, ihtiyaçlarını karşıladıysak şimdide sözümüzü yerine getireceğiz" şeklinde ifade etti.


 
Muhtarların önemine vurgu yapan Turan ,"Muhtarlarımız, millet tarafından seçilmiş birer elçidir. Onların köylere, Belediye Başkanlarının İlçelere bizlerin ise Çanakkale'ye hizmet sorumluluğu var. Bu toprakları el birliği ile kalkındıracağız. Sizlerle beraber istişare yaparak, projeler geliştirerek şehrimize değer katacağız. Hükümetimiz sürecinde muhtarlarımızın haklarında çok ciddi yenilemeler yaptık. Kademeli bir artışla muhtar maaşlarını asgari ücretle eşitledik. En son hayata geçirdiğimiz yenileme ile beraber muhtarlarımız 1406 lira maaş alıyor. Bununla beraber 613 TL olan sosyal güvenlik kurumu primleri devlet tarafından karşılanacak. Bizlerin tek amacı var. Bu ülkeye değer katan, geliştiren, taş üstüne taş koyan kim varsa alın terinin hakkını vererek onların şartlarını iyileştirmek istiyoruz" dedi.
Ercan ÖZÇETİN