Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon birimi uzun yıllardan beri yaptığı çalışmalar ile Türkiye’nin en ön sıralarındaki yerini koruyor. Çanakkale Devlet Hastanesi koordinatörlerinin gösterdiği özverili çalışmalar sayesinde ortaya konulan başarılar Sağlık Bakanlığı tarafından onurlandırılmaya devam ediliyor.
 
Halkla bilgi ve deneyimlerini paylaşarak bilgilendirmeyi ilke haline getiren Organ Nakli Koordinasyon birimi  “Organ bağışında farkındalığı arttırmada eğitimin önemini ölçmek” amacıyla yapılan 3 aylık bir çalışmanın ardından 6-9 Eylül 2017 de düzenlenen ISOPD 2017 CENEVRE Uluslararası Organ Nakli Koordinatörleri Kongresi’ne ili ve Çanakkale Devlet Hastanesini temsil edecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Devlet Hastanesi ve Çanakkale Organ Nakli İl Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörleri Hemşire Emine Karakaya ve Hemşire Yeliz Baykala, “Hastanemizin Yoğun Bakım Ünitelerinin sürekli gelişiyor olması, Yöneticilerimizin tümünün her zaman tam desteğinin olması, Birimimizin çok uyumlu ve fedakarca çalışması, Beyin Ölümü tespit üyelerinin olağanüstü titizlikleri gibi nedenlerle oluşan başarılar T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli onurlandırılmaktadır. Birimimizin hastane içi çalışmaları dışında çok önemsediği bir konu daha var; Halkla bilgi ve deneyimlerini paylaşarak bilgilendirmek. Bu amaçla yılın her döneminde değişik yerlerde farklı insanlarla bir araya geliyoruz. Bu arada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ekibi 3 aylık ortak çalışmalar yaptık. Kadın Toplum Sağlığı Merkezleri eğitimlerinde 156 kişiye ulaştık. Bu eğitimlerde amaç değişik kültür sosyal yapı ve yaşlardaki kadınlara organ bağışının önemini anlatarak, organ bağışına dikkat çekmekti. Bunun yanında “Organ bağışında farkındalığı arttırmada eğitimin önemini ölçmek” amacındaydık.
Yapılan bu eğitimlerde ölçme ve değerlendirme yapılarak, çalışma haline getirildi. Elde edilen sonuçlar ile bir poster çalışması hazırlandı. Çalışma posterimiz; T.C. Sağlık Bakanlığı himayesinde ve DEİK, Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV), Türkiye Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) kuruluşlarının yerel organizasyonları ile Cenevre’ye gönderilmiştir. 6-9 Eylül 2017 de düzenlenen ISOPD 2017 CENEVRE ‘Uluslararası Organ Nakli Koordinatörleri Kongresi’ne poster sunumu kabul edilmiş ve çalışma ekibinden Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlerinden Hemşire Yeliz Baykala yüzde yüz burslu olarak davet edilmiştir. Desteğini hiçbir zaman eksiltmeyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uzman Dr. Kerim Yeşildağ, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Taşçı, Başhekimimiz Operatör Dr. Yusuf İlker Çömez olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi