Köy kahvesini kapatarak ön tarafında açıklama yapmak isteyen şirket yetkilileri köylülere takıldı. Tesis kapasitesi artırımı projesine karşı çıkan köylüler, şirket yetkililerinin bulunduğu alana gelmeyerek tepki gösterdiler. Köy Muhtarı Davut Şahin ve azaların imzalarının bulunduğu yazılı bir dilekçeyi Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim ettiler.

Toplantı yapmak isteyen şirket yetkilileri ve Çanakkale çevre ve şehircilik il müdürlüğü yetkililerine köylüler, “Bizlerin köyde kalacak durumu kalmadı. Bize başka bir köy bulun bizde oraya yerleşelim. Biz ocağı işleteceğiz diyorsanız ilk önce bizi bu köyden kaldırım. Yukarıda dağlarda alanlar var oraya yapın. Bizler evlerimize giremiyoruz. 30 kadar ev var çatlak, evlerimizin içerisine giremiyoruz” diyerek sitem etti.

Köy Muhtarı Davut Şahin ve azaların imzalarının bulunduğu yazılı dilekçede ise şu ifadelere yer verildi; “Şahinli köy halkı olarak uzunca süredir köyümüze 1,5 kilometre mesafede bulunan taş ocağı işletmesi iç içe yaşamaktayız. Bu toplantı ile taş ocağının kapasitesini çoğaltmak için başvurduğunu ve toplantının bu amaçla düzenlendiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu güne kadar yaşadığımız rahatsızlıkları sıralamak istiyoruz; Taş ocağının yaptığı patlamalar nedeniyle, tahminimizce eski yöntemlerle yapılmış olmasından dolayı, patlamanın yapıldığı gün ve saatlerde öncelikle, küçük çaplı depremi andıran sarsıntı yaşamaktayız. Bu sarsıntılardan sonra oluşan toz bulutları, yerleşim yerlerimize ve meyve bahçelerimize ulaşmaktadır. Ayrıca çok büyük bir gürültü duymaktayız ve günlük hayatımızı etkilemektedir. Şu an köyümüz gezildiğinde bazı binalarda bu patlamaların sonucu çatlakların oluştuğu görülmektedir.”

Haber: Ercan ÖZÇETİN