Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğince yürütülen çalışma ile yurt dışında Türkçe öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizde konuk edilmesi, Türkçeyi ve Türk kültürünü daha yakından yaşayarak öğrenmesini amaçlayan 2017 Yaz Okulu programındaki 18 öğrenci ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti. 

Türkiye genelinde 57 ülkeden 700 öğrencinin ve kursiyerin katılım sağladığı yaz okuluna ÇOMÜ TÖMER'in 13 ülkeden 18 öğrenciye ev sahipliği ile destek vereceğini ifade eden TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak; konuk öğrencilere Çanakkale’nin örf ve adetlerini kültürünü 3 hafta boyunca birçok ilçesiyle tarihi ve turistik alanlarını gezdirerek tanıtacaklarını söyledi. 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise konuk yabancı öğrencilerin şehrimizde ve üniversitemizde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Çanakkale sadece Türkiye’deki öğrenciler açısından değil, uluslararası öğrencileri için de cazibeli hale geliyor. Sizlerin de burada yapacağımız 3 haftalık eğitim ve gezi programı sonrasında gerek lisans gerekse yükseklisans tercihlerinizin ÇOMÜ olması bizleri memnun edecektir. Çanakkale boğazıyla ve tarihi dokusuyla eşsiz bir şehir” şeklinde konuştu.
2 yıl önce 400 dolayında yabancı uyruklu öğrencinin eğitim aldığı ÇOMÜ’de bu sayının 1000’e ulaştığını kaydeden Rektör Acer “Bu sayının önümüzdeki yıl 1500’e yaklaşacağını düşünüyorum. Bu öğrenciler için sağladığımız imkanları daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Ziyaret, konuk öğrencilere hediye takdimiyle son buldu.


Kaynak: Haber Merkezi